Glas Javnosti

NOVA ALBANSKA PROVOKACIJA! Zastava UČK nadomak spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Na ulasku u Veliku Hoču jutros je uočena zastava sa grbom i natpisom terorističke organizacije UČК.

Meštane ove srpske enklave u Metohiji posebno je uznemirila činjenica da je zastava okačena na ogradi ispod Crkve Svetog Jovana Кrstitelja, na čijem se imanju nalazi spomenik ubijenim i kidnapovanim Srbima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Nema sumnje da je po sredi otvorena pretnja Srbima koji su ovde ostali da žive i da je cilj da im se naruši mir i oni obeshrabre u svojoj odluci da ostanu i opstanu na svojim ognjištima", navedeno je u saopštenju.

Kako se dalje navodi, indikativno je to da ovakav incident dolazi u danu kada na Кosovo i Metohiju stižu visoki zvaničnici Evropske Unije i Sjedinjenih Američkih Država, što otvoreno govori u prilog tome da mnogim Albancima nije stalo ni do dogovora ni do zajedničkog života sa Srbima i jedino na čemu posvećeno rade albanski ekstremisti jeste ugrožavanje bezbednosti i zastrašivanje Srba sa ciljem njihovog proterivanja sa Кosova.

Kancelarija za KiM pozvala je svi međunarodne aktere koji deluju na prostoru Кosova i Metohije, kao i institucije u Prištini, da učinite sve da se vinovnici ovog dela pronađu i procesuiraju.

"Zabrinjavajuće je da je najveći broj etnički motivisanih napada na Srbe na КiM ostao nerasvetljen, što albanskim ekstremistima daje vetar u leđa za nove bezumne napade.Svaki napad na Srbe, njihovu imovinu i pravoslavne verske objekte dodatno je podgrejan i inspirisan izjavama političara iz Prištine, koji gotovo svakodnevno od srpskog naroda prave legitimne mete i raspiruju versku i etničku netrpeljivost", naveli su iz Kacelarije.

Takođe, pozivaju srpski narod na Kosovu da ostane uzdržan i ne naseda na provokacije.

"Кancelarija za Кosovo i Metohiju će i o ovom i svakom prethodnom incidentu i napadu izvestiti visoke zvaničnike EU i SAD, koji ove nedelje dolaze u Beograd i tražiti konkretan odgovor na pitanje kako će obezbediti mir i sigurnost na Кosovu i Metohiji", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO: Doktor Aleksandar Radojević o zagađenosti kao tihom ubici

 


 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR