Glas Javnosti

Nogo: Niko ne pita, čime nas leče od korone?

Politika
Autor: Glas javnosti

Nardoni poslanik Srđan Nogo ponovo je uzburkao javnost postavljajući pitanje zašto niko u Srbiji ne zna kojom se terapijom leče pacijenti obolelih od korone i zašto niko ne postavi to pitanje stručnim licima na nekoj od brojnih konferencija za štampu.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti

"Svaki dan u svim vestima, na konferencijama za štampu, u specijalnim emisijama gostuju lekari, predstavnici „struke“, da nam pričaju o epidemiji Korona virusa, o merama, o zabranama, govore nam broj zaraženih, preminulih. Ali u svim tim informacijama nema informacije koja se terapija daje pacijentima koji su oboleli od Korona virusa. I nije se našao ni jedan novinar da postavi ovo osnovno i najlogičnije pitanje? Javnost mora da zna koje se terapije koriste u lečenju.

U Francuskoj, u Marseju, je uspešno testirana terapija za Korona virus, i dala je odlične rezultate. Lek su koristili i Kinezi. Na toj terapiji i u Rusiji u proizveli sopstvene lekove za Korona virus, a ista terapija i isti lekovi su počeli da se primenjuje i u Sjedinjenim Američkim Državama. Od 25. marta se ista terapija primenjuje i u Makedoniji. Hydroxychloroquin je uspešan i u Španiji i u Italiji.

 Pošto većina građana sa punim pravom ne veruje „struci“, bilo bi lepo da nam struka javno kaže u kojoj fazi i sa kojim simptomima, i u kojim dozama, se počinje da upotrebom kombinacije lekova Azitromicin i Antimalarik, odnosno Hemomicin ili Sumamed i Hlorikin? Primena antimalarika sa pomenutim antibiotikom je bila uspešna u lečenju Korona virusa u 100% slučajeva.

Da li daju tu terapiju obolelima u Srbiji, i da li daju svim ili samo povlašćenim pacijentima, pošto je bilo u medijima da se hlorikin prepisuje i našim pacijentima ali i vest da taj lek kod nas još nije preporučen.

Moramo znati i koje drugi lekovi se daju pacijentima, i da li eventualno testirate neke nove lekove nad zamorčićima, pardon, našim sunarodnicima obolelim od Korona virusa. Javnost je imala priliku da vidi i dnevni raspored na „Sajmu“ (plan kućnog reda u privremenom sanitetskom centru „Sajam“), gde će se u izolaciju smeštati zaraženi sa blažim simptomima. U rasporedu stoji dva puta dnevno lekarski pregled i terapija. Doktori u bolnicama govore pacijentima sa blažim simptomima da će uz terapiju brzo ozdraviti. Koji su to blaži simptomi i koja terapija se daje? Kakve lekove sadrži, u kojim količinama, i koliko dugo? Kakva je za decu, a kakva za odrasle?

Dužni ste da javno kažete koja terapija i za šta. Lečenje je dobrovoljno, ali je uvedeno vanredno stanje i raširena strah i panika od zaraze Korona virusom, pa zahvaljujući tom strahu „struka“ može da radite šta hoće, i da ubija ljude, jer zbog straha svi će reći nema veze, imo je Koronu, bar nije dalje širio zarazu, nije mene razboleo. Setite se reči poznatog nemačkog lekara Klausa Kenlajna, koji je rekao da su italijanski lekari u strahu davali jače doze lekova i ubijali tako ljude. Zato javnost mora da zna kako lečite i čime sve obolele, sa kojim simptomima dajete određenu terapiju.

Pozvali ste građane da ne kupuju navedene lekove (inače ceo državni vrh je napravio zalihe tih lekova), i da ih ne piju preventivno. A javno pozivate narod da redovno pere ruke, da sedi kući, da prijavljuje svoje komšije ili rođake koji krše mere izolacije, i to sve preventivno. Pa recite onda i kada da piju lekove. 

A onda ste sklonili pomenute lekove iz slobodne prodaje, navodno da bi sprečili građane da ih piju na svoju ruku, a u javnim nastupima „struka“ je prećutkivala i umanjivala rezultate i efikasnost u lečenju korone sa ovom terapijom. Sam Aleksandar Vučić je prvo rekao da imamo 6000 doza, a onda kod Jovane na TV Prva 29.03.2020. priznao da imamo 13000 doza. Za koga se čuva tih 7000 doza? Zašto se nabavljaju respiratori, na crno, po nekoliko puta većim cenama od redovnih, uz rizik da ne budu isporučeni na vreme, iako su plaćeni, kada postoji terapija koja je 100% efikasna u lečenju Korona virusom?

Ljudi vam sa pravom ne veruju. Ministar zdravlja sa nadimkom dr Smrt je govorio da Srbija može da napravimo vakcinu, i nudio pomoć Kini u borbi sa Korona virusom. Doktor Nestorović je pozivao da se ide u šoping u Milano dok je u Milanu zavođen karantin, govorio je da žene ne oboljevaju i da Srbi imaju gen koji ih štiti od Korona virusa. Dr Darija Kisić Tepavčević, poznata kao dr Lapsus, je 7. marta rekla da je Korona manje zarazna od običnog gripa, i da migranti ne oboljevaju od Korone. Takođe je rekla da je prvi pacijent otkriven 01. marta, a kasnije rekla da je u pitanju lapsus i da je mislila na prvu nedelju marta. Ova nova starleta srpske javne scene posle dramatičnih poruka javnosti sa konferencija za štampu u Vladi i gde se iznose stalno novi zahtevi za pooštravanje mera izolacije, ide na opuštene emisije i druženja na Pinku, gde sa Željkom Mitrovićem pije fantu i podriguje i tako „izbacuje Koronu“ iz organizma, zbijajući uvrede i šale se na račun naroda. Dr Kon je tvrdio da Korona neće stići do Srbije, i da nam ne preti opasnost. Onda je ta „struka“ bila za to da se ne zatvaraju škole i vrtići, pa par dana kasnije su promenili mišljenje i bili za zatvaranje. Pa su rekli da kučići mogu da se šetaju od 20 do 21 čas, pa onda da ne mogu.

To je ta famozna „struka“koja odlučuje o našim životima, da li smemo da se krećemo, radimo, koja određuje kako da se lečimo. Pa niko normalan nema neće poveriti svoj život i svoje zdravlje u ruke ovakvih „stručnjaka“.

Ne smemo dozvoliti da budemo zamorčići i da se nad nama vrše eksperimenti – socijalni, medicinski. I vlast i „struka“ su dokazali da ne zaslužuju naše poverenje, da nisu dorasli situaciji, i da im se ne sme verovati, jer su spremni da žrtvuju naše živote. Zato moramo znati koje terapije se primenjuju u lečenju, i ne smemo dozvoliti da upravljaju nama putem straha, i da se zbog straha odreknemo svojih prava i ovim ljudima prepustimo na milost i nemilost. Jer od njih dobro ne možemo da očekujemo.

A i vlast, i „struka“ trebaju da znaju da će krivično odgovarati, i da će se njihov rad detaljno ispitati."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR