Glas Javnosti

NISMO ZNALI DA JE NEVIDLJIV! Piloti priznali: SRPSKA PVO POGODILA DVA F117 BOMBARDERA, jedan pao u Buđanovcima, DRUGI 'pronađen' iznad NOVOG BEOGRADA! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Obaranje smrtonosnog nevidljivog Noćnog sokola, stelt bombardera američkih snaga F-117, najveći je poraz američke vazdušne invazije u istoriji tog roda njihove vojske. Ipak, srpske snage pogodile su još jedan avion istog tipa koji je uspeo da se prizemlji u Nemčakoj.

Naime, američki portal The  Drive navodi da su detalji o tome šta se desilo sa drugim avionom postali su poznati tek nedavno, a potpukovnik vazduhoplovstva SAD u penziji Čarli "Tuna" Hajnlajn, i bivši pilot F-117, u podkastu "Afterburn" lično je potvrdio da se drugo obaranje zaista dogodilo.

U emisiji je Hajnlajn opisao i način na koji je pogođen drugi F-117.

On je naveo da su u akciju nad Beogradom iz baze u Nemačkoj krenula dva "nevidljiva" aviona, praćena letelicama F-16. On je bio pilotirao jednim F-117, a kada su se našli iznad Novog Beograda, a oba "nevidljiva" su bila napadnuta raketama SAM, koje je ispalila srpska PVO.

- Pogledao sam udesno na nebo nad Beogradom i video ogromnu raketu kako se približava - izgledala je kao Saturn V. Znao sam da je moj momak broj dva tamo negde. Tada sam video još jedno lansiranje i veliki sjaj, dim, a onda vatrenu kuglu koja dolazi prema meni - svedoči on.

Pilot navodi da je on ipak uspeo da izbegne eksploziju pojektia i obaranje svog aviona uz pomoć autopilota, i da izvrši svoju misiju, odnosno bombarduje zadati cilj.

U povratku je međutim shvatio da je drugi avion ozbiljno oštećen, ali su obe letelice ipak uspele da se vrate u bazu. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR