Glas Javnosti

Ministar demantuje da je ojađen budžet: 'Ni dinar od tih sredstava JOŠ nije ni potrošen, niti spiskan, čekaju se uslovi'

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da će protiv uredništva i tabloida Kurir podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i prijavu Savetu za štampu, "zbog bestidne, opasne i štetne obmane javnosti i laži iznetih protiv ministra, gde se navodi da je Vladan Vukosavljević "spiskao čak 37.000.000 dinara na promociju i skupove".

Ove prijave će Ministarstvo podneti "sa uverenjem da Srbija ima snage da se na sistemski i na zakonima zasnovan način izbori sa medijskim zlom koje je guši, ugrožava, sputava u razvoju i bruka pred svetom".

"Verujemo da će protokom vremena i daljim demokratskim razvojem društva, vlasnici i uredništvo Kurira biti u obavezi da i ovom društvu i evropskoj javnosti pruže odgovore i na druga zanimljiva pitanja u vezi sa svojim poslovanjem", piše u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

U saopštenju se navodi da javnu nabavku za zaključivanje ugovora o nabavci usluga organizovanja konferencija, stručnih skupova i seminara raspisuje stručna komisija Ministarstva kulture i informisanja (Komisija za javne nabavke), u skladu sa zakonom, svake godine, otprilike u isto vreme, na predlog i zbog potreba organizacionih jedinica, i to Sektora za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture, Sektora za informisanje i medije, Sektora za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije i deska Kreativna Evropa.

Reč je samo o planiranim i rezervisanim sredstvima, koja će biti trošena kao i svake godine za te namene, samo kada i ako budu postojali opšti i posebni uslovi za to.

U suprotnom, deo ili cela suma biće vraćeni u republički budžet ili prebačeni na drugu poziciju, gde brojne potrebe i aktivnosti Ministarstva kulture i informisanja nalažu, navodi se u saopštenju. Takođe se naglašava da do ovog trenutka, ni dinar od tih sredstava nije ni potrošen, niti "spiskan".

Beogradski dnevni list "Kurir"je danas objavio tekst u kome navodi da je Ministarstvo kulture, odnosnonjen resorni ministar, Vladan Vukosavljević, usred zabrane okupljanja potpisao sporazum sa jednom privatnom firmom, koji podrazumeva organizuaciju seminara, ručkova i ostalih detalja koji prate ovakav događaj.

(Glas javnosti/N1)

 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR