Glas Javnosti

NEOZBILJAN STAV AMBASADORA EU! Vučiću ne pada na pamet da isključi RS sa Sretenja, Dodik poručio:Dolazim

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da mu "ne pada na pamet" da menja protokol i isključuje predstavnika Republike Srpske iz organizacije proslave Dana državnosti u Orašcu.

On je to izjavio zbog najave ambasadora Evropske unije da neće prisustvovati proslavi zbog prisustva člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika.

"Ja mislim da je to pogrešna reakcija predstavnika zemalja EU, jer mi smo ti koji organizujemo i mi smo domaćini. To je kao da nekog pozovete na krštenje deteta, a on neće da dođe zbog drugog gosta. Prilično neozbiljan stav, ali mi da menjamo i da isključujemo rukovodstvo Republike Srpske ne pada mi na pamet", rekao je Vučić. 

On je ponovio da "ne postoji nijedan ambasador koji može da mu kaže šta da uradi.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će "naravno biti na obeležavanju Sretenja" u Orašcu, kao i rukovodstvo Republike Srpske.

"Poslednjih osam godina Republika Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju važne datume, a jedan od njih je i Sretenje, Prvi srpski ustanak", naglasio je Dodik.

Podsetimo, u javnosti u Srbiji pojavila se informacija da ambasadori zemalja EU, zbog dolaska Dodika, ove godine neće prisustvovati obeležavanju Dana državnosti Srbije u Orašcu. Ovim povodom oglasili su se i Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji su rekli da, ukoliko je to isitina, reč je o nerazumnom i neozbiljnom stavu ambasadora.

"Ne mogu oni da uslovljavaju ko će biti prisutan na proslavi. Nisam primetio da su uslovljavali neke druge. Ni istočne ni zapadne zemlje nisu učestvovale ni u podizanju ustanka, pa se njihovo odsustvo neće previše osetiti", rekao je Dačić.

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci – lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Дуле u 13.02.2022 06:49:46 h
     0 
Тачно је да ни источне ни западне земље нису учествовале у подизању 1. српског устанка, али су зато западне земље покушавале на све начине да га угуше. Не само да су Турцима продавали топове и обучавали њихове артиљерце, него се чак у боју на Мишару на турској страни борила француска артиљерија са француским посадама и официрима. Ни то им није помогло, српска војска је тада постигла бриљантну победу против вишеструко бројнијег .