Glas Javnosti

NEMA GOVORA O KOALICIJI SA SNS! Jedino rešenje su NOVI IZBORI

Politika
Autor: Glas javnosti

Iako opozicija formira vlast u Beogradu, ona će biti tehnička. Potrebni su nam novi izbori za šest meseci, rekao je večeras lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On je gostujući u emisiji na televiziji N1 rekao da nema govora o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

- Čak i ako bi opozicija formirala vlast u Beogradu, bila bi to nefunkcionalna i nehomogena koalicija. Mogla bi da vodi grad šest meseci do novih izbora - naglašava Đilas.

On je ranije danas izjavio je da su Beograđani glasali za promene, i da je on spreman da o ponavljanju gradskih izbora razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ðilas je gostujući na Nova S televiziji istakao da je Vučić dobio najviše glasova, i da opozicija tu "činjenicu i tu volju poštuje" , ali da su "građani Beograda glasali za promene".

On je rekao i da će lista Ujedinjeni za pobedu Beograda podneti prigovore na 258 biračkih mesta, gde bi trebalo da se ponove izbori.

- Mi verujemo da će na tih 258 mesta biti pokazana volja građana, nakon čega bi bila formirana tehnička vlast koja bi formirala nove slobodne izbore u kratkom roku - naveo je Ðilas.

Kao drugu mogućnost, on predlože da se potpuno ponove izbori u Beogradu do kraja godine, i rekao da je spreman da razgovara sa predsednikom Vučićem, u, kako kaže, cilju smanjenja tenzija.

- On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ti izbori održe do kraja ove godine i da Beograđani pokažu svoju volju - rekao je predsednik Stranke slobode i pravde,preneo je Blic.

Poručio je da su spremni da se bore, i da će možda, kako kaže "ponovo doci u situaciju da na ulicama brane volju naroda kao što je bilo 1996. godine".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR