Glas Javnosti

NELA KUBUROVIĆ NOVA AMBASADORKA SRBIJE U ŠVEDSKOJ: Bivša ministarka sa trudničkog na NOVU FUNKCIJU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivša ministarka pravde u Vladi Srbije, Nela Kuburović, nakon što je okončala svoje porodiljsko odsustvo zbog čega je napustila fotelju u Nemanjinoj 11, biće imenovana za novu ambasadorku Srbije u Švedskoj.

Ona će na tom mestu naslediti Dragana Momčilovića koji se na mestu ambasadora nalazi od 2017. godine, prenosi portal Nova.

Kuburović je vodila resor pravde u prethodnoj Vladi, a potom je otišla na porodiljsko bolovanje.

Bivša ministrka je tokom čitave profesionalne karijere radila kao pravnica. Prvo kao pripravnik-volonter u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, nakon čega je dobila mesto sudijskog pomoćnika, gde je radila do 2008. godine. Nakon toga usledila je selidba u Ministarstvo pravde, gde je promenila nekoliko pozicija, zatim rad u Visokom savetu sudstva, pa povratak u ministarstvo gde je nakon funkcije pomoćnika došla do ministarske pozicije 2016. godine. Mandat Nele Kuburović obeležilo je nekoliko legislativnih promena, poput, primera radi, uvođenja kazne doživotne robije u posebnim, najtežim slučajevima. Pokrenut je, takođe, proces izmena Ustava, koji do danas nije dovršen.

Osim pravnog, Kuburović nema diplomatskog iskustva.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR