Glas Javnosti

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Хапсе Србе како би нас натерали да прихватимо Војску Косова

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 12.07.2018.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да недавно хапшење Срба код Гњилана представља притисак на Србе да прихвате формирање Војске Косова.

Стефановић је за ТВ Прва оценио да је то хапшење притисак на Србе да размишљаљу да ли имају места да живе на Косову и Метохији. "Срби који живе на Косову и Метохији не желе формирање Војске Косова или било којих структура које нису предвиђене међународним прописима ни резолуцијом УН", рекао је он.

Стефановић је истакао да на нападе и хапшење Срба на Косову нема реакције међународне заједнице и да они углавном позивају обе стране на нормализацију.

"Ја не знам шта је то српски народ или наша преговарачка позиција урадила лоше да би нас позивали, уместо да се оштро осуди хапшење Срба и изазивање страха међу људима", изјавио је министар.

Он је оценио да је сада јасно ко не жели и ко покушава да блокира преговоре Београда и Приштине.

Према нејговим речима, српска страна чини све да се нормализује живот на Косову, док приштинска страна покушава све "од провокација до блокаде преговора, да не би испунила кључне ствари из Бриселског споразума".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR