Glas Javnosti

NE UVODITE SRBIJU U RAT SA RUSIJOM: Poruka VLASTIMA Boška Obradovića!

Politika
Autor: Glas javnosti

Na ovaj način vlast brutalno krši Rezoluciju Narodne skupštine o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije koja je definisala Srbiju kao vojno neutralnu državu.

Učestvujući u svojstvu domaćina u zajedničkim vojnim vežbama sa NATO na teritoriji Srbije, koje se održavaju istovremeno sa najvećom vazduhoplovnom vežbom u istoriji NATO alijanse, Vučićeva vlast otvoreno staje na stranu NATO u sukobu sa Rusijom u Ukrajini i ugošćava one koji su nas bombardovali i koji su nam okupirali Kosovo i Metohiju.

Na ovaj način vlast brutalno krši Rezoluciju Narodne skupštine o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije koja je definisala Srbiju kao vojno neutralnu državu. Posebno je dramatičan trenutak u kome se krši dosadašnji moratorijum Vlade Srbije na zajedničke vojne vežbe sa bilo kojim stranim vojskama: u trenutku kada NATO ne krije da ovom vežbom želi da „pokaže snagu Rusiji”, kada uz pomoć NATO snaga albanski separatisti i teroristi okupiraju sever KiM i hapse Srbe – Vojska Srbije pristupa sinhronizaciji sa NATO na teritoriji naše zemlje, bez bilo kakve odluke Skupštine i to na Vidovdan, jedan od najvećih nacionalnih praznika!

Vlast, ali i pro-NATO opozicija uvek diže glas protiv toga da srpska vojska interveniše i odbrani naš ugroženi narod na KiM, ali im očigledno ne smeta da srpski vojnici sarađuju sa onima koji su nas ubijali. Šta je sledeće? Da se srpska vojska šalje u Ukrajinu i stavlja na stranu neonacističkog režima u Kijevu? Još jednom pozivam sve političke stranke i vlasti i opozicije da se javno, jasno i glasno, izjasne da li su za zajedničke vojne vežbe sa NATO u Srbiji ili su protiv? Ovo ne sme biti tema u vezi sa kojom politički akteri nemaju stav. Građani Srbije treba da znaju šta svako do nas političara misli o saradnji sa NATO zločincima i ubicama naše dece.

Ako u Srbiji ima Majdana, on se sprovodi odozgo, od strane režima Aleksandra Vučića, uz asistenciju pro-NATO opozicije i pod kontrolom američkog ambasadora koji očito ovde odlučuje o svemu umesto nas građana Srbije.

Imajući ovo u vidu postaje jasno zašto i vlast i prozapadna opozicija ne žele izbore koji su jedini legitimni izlaz iz sveukupne društvene krize. Samo vanredni izbori na svim nivoima su brana da se na mala vrata sprovede antiustavni francusko-nemački sporazum, uvedu sankcije Rusiji, izvrši rasprodaja državne imovine i sarađuje sa NATO. Zato iznova pozivamo Aleksandra Vučića i Anu Brnabić da ne uvode Srbiju u neprijateljski odnos sa Rusijom i otkažu zajedničku vojnu vežbu sa NATO na teritoriji Srbije, podnesu ostavke i raspišu izbore na svim nivoima.

Glas javnosti/S07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR