Glas Javnosti

NE DAVIMO BEOGRAD: Nadležni da objasne šta je uzrok velikog požara na DEPONIJI u VINČI! (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret Ne davimo Beograd zahteva od nadležnih institucija da objasne šta je uzrok velikog požara na deponiji Vinča, kao i da odmah, bez odlaganja proglase vanrednu situaciju i objave uputstva za ponašanje građana u toku ekstremno velikog zagađenja vazduha.

Požar koji je sinoć izbio na Staroj deponiji u Vinči stavljen je pod kontrolu, a gašenje će trajati sigurno još nekoliko dana kako ne bi došlo do dodatnog širenja vatre, saopštila je danas Beo Čista Energija (BČE).
Navodi se da je požar izbio zbog ekstremnih vremenskih uslova, a da su na gašenju pored vatrogasaca angažovane i mehanizacija Beo Čiste Energije, JKP “Gradska čistoća”, JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” i firme Suez Vinča Operator, koja od 2. avgusta upravlja odlaganjem komunalnog otpada na novoj deponiji, kao i firme Nukleus koja izvodi deo radova na izgradnji.

Požar zbog sagorevanja otpada na deponiji u Vinči izazvao je veliku zabrinutost građana, a prema aplikaciji AirVisual, Beograd je trenutno 21. grad u svetu po zagađenosti vazduha.

Po sajtu Beoeko.com vazduh je „prihvatljiv“ u Ovči i na Paliluli, gde je povećana koncentracija PM 10 i PM 2.5 čestica.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR