Glas Javnosti

Ne davimo Beograd: Branićemo sve građane protiv kojih Šapić podnese prijave

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon najava Aleksandra Šapića da će podneti krivične prijave protiv građana koji brane Savski nasip od bušenja, pravni tim Ne davimo Beograd odlučio je da besplatno brani sve građane protiv kojih gradonačelnik pokrene postupke, izjavio je Dobrica Veselinović.

Ovakve pretnje su neprihvatljive i mi ćemo stati svim svojim kapacitetom iza ljudi koji čuvaju Savski nasip. Umesto da zaštiti javno dobro i pronađe alternativno rešenje za instalacije koje neće ugrožavati bezbednost građana, Aleksandar Šapić preti.

Svi građani mogu računati na zastupanje i besplatnu pomoć pravnog tima Ne davimo Beograd, ukoliko im bilo koja prijava zbog borbe na nasipu stigne”, izjavio je Dobrica Veselinović i poručio da ne može da razume bahatost gradonačelnika.


Pravni tim Zeleno-levog fronta, kako će se u budućnosti zvati Ne davimo Beograd, pruža pomoć brojnim aktivistima širom Srbije, protiv kojih su podnošene prekršajne i krivične prijave i nad kojima je vršeno policijsko nasilje. „Smatramo da su solidarnost i podrška među aktivistima od najvećeg značaja“, navodi se u saopštenju.

Mejl na koji građani mogu da se jave je pravnitim@nedavimobeograd.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR