Glas Javnosti

NATO ŠALJE DODATNE TRUPE NA KOSOVO: Ova VOJSKA je već 7 dana bila u PRIPRAVNOSTI!

Politika
Autor: Glas javnosti

NATO je naredio raspoređivanje Operativne rezerve svojih snaga (ORF) za zapadni Balkan, koje su bile u sedmodnevnoj pripravnosti

Komanda združenih snaga NATO u Napulju saopštila je da je počelo raspoređivanje dodatnih snaga na Kosovu kao podrška snagama KFOR-a.

NATO raspoređuje dodatne snage na Kosovu, kao odgovor na nedavne nemire i ranjavanje 30 pripadnika snaga NATO-a za Kosovo. NATO je naredio raspoređivanje Operativne rezerve svojih snaga (ORF) za zapadni Balkan, koje su bile u sedmodnevnoj pripravnosti“, navodi se u objavi Komande združenih snaga na Tviteru.Dodatnom multinacionalnom bataljonu rezervnih snaga naređeno je da smanji svoj status pripravnosti za raspoređivanje od četrnaest dana na sedam dana, kako bi bili spremni da pojačaju KFOR ako bude potrebno.

Raspoređivanje dodatnih snaga NATO-a na Kosovu je razborita mera da se obezbedi da KFOR ima sposobnosti koje su mu potrebne da održi bezbednost u skladu sa našim mandatom dobijenim od Saveta bezbednosti UN. Želim da pohvalim KFOR što je preduzeo brze, uzdržane i profesionalne akcije, kako bi se zaustavili nemiri i spasili životi. Nasilje mora da prestane i sve strane moraju prestati da preduzimaju radnje koje podrivaju mir u svim zajednicama na Kosovu“, izjavio je komandant Komande združenih savezničkih snaga u Napulju admiral Stjuart Manč.

Printscreen/Twitter
foto: Glas javnosti

Komanda NATO u Napulju je navela da pažljivo prati situaciju na Kosovu i da će nastavicti da koordinira sa KFOR-om kako bi osigurala da on raspolaže svim potrebnim snagama i mogućnostima koje su mu potrebne da nepristrasno obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, a u skladu sa svojim mandatom na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR