Glas Javnosti

NATO OFICIR KOJI JE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE! Ne sme se dozvoliti da bilo ko prizna lažnu državu Kosovo

Politika
Autor: Glas javnosti

Francuski lekar i humanista, pukovnik Patrik Bario, jedan od petorice članova Međunarodne komisije RS za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991-1995, kaže da se ne sme dozvoliti da ijedna zemlja više prizna lažnu državu Kosovo.

U intervjuu za "Novosti" pukovnik Bario je govorio o stradanju Srba na Kosovu i u BiH, a naveo je da je za njega Srbija simbol iskrenosti prema istorijskim saveznicima i zemlja sposobna i odlučna da se bori za veru i istoriju.

Pukovnik Bario je kršen u Visokim Dečanima i kako kaže, promenio je veru kako bi sačuvao duhovnosti. On je jedini  NATO oficir koji je bio dobrovoljac kod Srba na Kosmetu 1999. i ponosan je na to.


Baš svima i na Balkanu i u svetu je očigledno da je Republika Srpska jedino mesto sigurnosti i bezbednosti za srpski narod u BiH i da samo izvorni Dejtonski sporazum garantuje Srbima da neće biti preglasani i da se neće zanemariti njihov interes, kaže Bario.

Sve što je napisano u Dejtonu treba da se vrati Republici Srpskoj uključujući i doplomatiju, vojsku i policiju. Reč nezavisnost, koju srpski političari u RS upotrebljavaju je kontraproduktivna i pruža alibi islamistima za njihove akcije. Kada je u pitanju Kosovo, ne sme se dozvoliti da ijedna zemlja više prizna tu lažnu državu.

Francuski pukovnik, koji je i ugledni medicinski stručnjak, dve godine je radio sa grupom stručnjaka okupljenih oko izraelskog istoričara Rafaela Izraelija na istraživanju sudbine Srba u gradu na Miljacki. U aprilu ove godine, na srpskom i engleskom jeziku, objavljena je obimna studija na oko 2.400 strana o događanjima u Sarajevu tokom poslednjeg rata u kojoj se optužuje SDA i Alija Izetbegović za "planiranje sukoba i istrebljenje hrišćana sa teritorije koja je bila pod njegovom kontrolom".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR