Glas Javnosti

Nastavlja se saslušanje Hašima Tačija, danas treći dan pred Specijalnim sudom u Hagu: OPTUŽNICA ZA UBISTVO OKO 100 SRBA, ROMA I ALBANACA

Politika
Autor: Glas Javnosti

Hašim Tači, predsednik samoproglašene države Kosovo, danas će se treći dan za redom naći ispred Specijalnog suda u Hagu. Na teret mu se stavljaju optužbe da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK-a učestvovao u ubistvu oko 100 Srba, Roma i Albanaca, kao i političkih protivnika.

Tači je juče, drugog dana saslušanja, šest časova boravio u zgradi suda, ali po izlasku nije davao izjave okupljenim novinarima.

Nakon višečasovnog ispitivanja u ponedeljak, 13. jula, Tači je izjavio da je sve vreme slušao o tehničkim pitanjima koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik.

 
Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna veću ovog tribunala predlog optužnice, kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Savjeta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umešani u ratne zločine.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR