Glas Javnosti

NASRNULI SU NA MOG SINA NOŽEM! Majka otkrila detalje napada na srpskog dečaka u Babinom Mostu

Politika
Autor: Glas javnosti

Roditelji dečaka (13) iz Babinog Mosta u opštini Obilić koji je napadnut od grupe Albanaca, u šoku su, kako zbog saznanja da je napad mogao da bude sa tragičnim posledicama, tako i zbog činjenice da ovo nije prvi incident i atak na njihovu porodicu, prenosi RTV Gračanica.

Majka napadnutog dečaka Milena Mitrović objasnila je da su napadači na dečaka krenuli nožem, što su na sreću, videli njegov stariji brat i drugovi i odbranili ga.

- Mlađi sin je bio ispred lokala, a stariji unutra, deca su slušala muziku i družila se. U nekom trenutku stvorila se grupa od desetak albanskih mladića, to nisu bila deca već mladići od 23 godine, i nasrnuli su na mlađeg sina nožem. Albanskom mladiću je srećom nož ispao iz ruke i svi su videli kako se on sagnuo da ga uzme sa zemlje i onda su stariji sin i njegovi drugovi izleteli iz lokala i sprečili da se dogodi nešto loše - kazala je Milena Mitrović.


Ona je istakla da ovo nije prvi napad na članove njene porodice.

- Moju ćerku, koja je tada imala devet godina, 2015. godine su pokušali da kidnapuju na samom ulazu u našu ulicu i samo pukom srećom je uspela da pobegne. Stariji sin koji ima 18 godina takođe je napadnut na istom mestu i tom prilikom dobio je udarac u glavu letvom ali na sreću naišle su komšije i odbranili ga - kaže Mitrović.

Poslednji incident uznemirio je i zabrinuo meštane, jer se napadi u ovom selu dešavaju u kontinuitetu, narušavajući bezbednost, koja je od najvećeg značaja za opstanak Srba u ovom mestu.


Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović kazao je da je Babin Most kao jedino selo u kome žive Srbi, na putu od Prištine ka Severnoj Mitrovici, očigledno atraktivna lokacija i da sam broj dece i omladine srpske nacionalnosti u ovom selu nekima smeta.

- Ovo je još jedan vid pritiska na nas da donesemo odluku za koju niko nije spreman, a to je da odemo odavde. Ja se nadam da će država Srbija i Кancelarija za КiM i mi zajedno sa njima, uspeti u borbi za opstanak našeg naroda na ovom prostoru i da ćemo prebroditi sve izazove koji su pred nama - kazao je Dančetović.


Napad na srpskog dečaka u Babinom Mostu prijavljen je kosovskoj policiji koja istražuje slučaj, a poirodica dečaka očekuje da će napadači biti sankcionisan, ali sumnja da će preduzeti ozbiljnije mere da se ovako nešto više ne dogodi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR