Glas Javnosti

NAŠ STAV JE JASAN! Vučić o situaciji u Ukrajini: Ako bude trebalo mi ćemo da pomognemo u izmeštanju našeg stanovništva

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko od Beograda ne traži da se opredeli u vezi sa krizom u Ukrajini, jer "znaju naš stav" koji je principijelan i zasnovan na poštovanju međunarodnog javnog prava.

Vučić je u intervjuu televiziji Tanjug kazao da Ministarstvo spoljnih poslova prati dešavanja u Ukrajini podsetio da je građanima Srbije nedavno preporučeno da razmotre napuštanje te zemlje.

- Ako bude trebalo mi ćemo da pomognemo u izmeštanju našeg stanovništva. Sve se nadam da se to neće dogoditi - kazao je on.


Rekao je i da "nema pojma" da li je tačna informacija koju je izneo šef ruske diplomatije Sergej Lavorv da u Donbas dolaze "plaćenici sa Kosova, iz Albanije i BiH", i dodao da ćemo tražiti dodatne informacije "od naših ruskih prijatelja".

Na pitanje da li će se kandidovati za novi predsednički mandar, odgovorio je da je to verovatna opcija i da će odluka o tome biti doneta u narednih desetak dana.


Kazao je da ne bi voleo da se kandiduje za nešto, a da nije u stanju "da pruži isto kao do sada ili više".

Ocenio je i da je Srpska napredna stranka mnogo spremnije ušla u kampanju od drugih stranaka i pored državnih funkcija koje imaju.
 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR