Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (11) Terzić, ovaj Šojić: Ne zapošljavam ja ljude zbog sebe, nego zbog SNS!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ne radim ja to zbog sebe, nego zbog preduzeće.

Ovo je čuvena replika iz "Tesne kože" koju izgovara Srećko Šojić, odnosno glumac Milan Gutović, kada je pravdao plaćanje sopstvenih hirova iz firmine kase. Mislili smo da to ima samo na velikom platnu. Ali, njegov pandan u realnom vremenu zove se Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i visokopozicioniraničlan Srpske napredne stranke. Ovaj doktor nauka, koji je šestu godinu na čelu grada na Ibru, foru iz „Tesne kože“ preslikao je u srpsku političku realnost.

- Ja ljude zapošljavam na duplim radnim mestima i to ne zbog sebe, nego zbog Srpske napredne stranke. Ta druga plata ide u kasu kraljevačkih naprednjaka – pravdao se Terzić stranačkim kolegama kada su ga uhvatili u novim malverzacijama 2017. godine i saznali da se nikakav novac ne sliva u GO Krajevo.

Terzić je razotkriven stranačkom istragom 2017. godine i to na slučaju Marije Čorbić. Sa njom je septembra 2016. godine potpisao ugovor o delu u ime Grada Kraljeva. Naravno, ne treba napomenuti da dotična gospođica nikada nije ušla u gradsku upravu. I istovremeno je radila u kraljevačkom EPS-u. I bila je bivša verenica Vladimira Lazarevića, u to vreme (a i sada) člana Gradskog veća Grada Kraljevo. 

Vladimir Lazarević

I tako je sa njom potpisao ugovor do februara 2017. kada je provaljena kombinacija. Članstvo SNS je počelo da se buni. 

- U to vreme mnogi istaknuti naprednjaci nisu imali posao, pa su se zbog Marije Čorbić pobunili. Terzić se, međutim, pravdao da je upravo njoj dao ugovor jer je novac te uplate iz gradske kase prosleđivala u stranku. Ali, toj novac nikada nije završio u SNS-u - stoji u izjavi koja je sastavni deo kriminalističko-obaveštajnog izveštaja o radu gradonačelnika Terzića, koji blisko sarađuje za Marijom Obradović, ministarkom za državnu i lokalnu samoupravu Vlade Srbije.

Ekološki diktator

Vladimir Lazarević je bio i predsednik Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine Kraljeva. U žižu javnosti j je dospeo kada je članu Saveta iz udruženja civilnog društva zabranio da fotografiše i snima sednicu. A tema sednice je bilo sve veće zagađenje vazduha u Kraljevu.

Terzić i većnik Lazarević su krajem 2016. godine, u vreme kampanje za predsedničke izbore održane u aprilu naredne godine, pod istom parolom ukinuli i sufinasiranje više od 50 raznih udruženja.

Sve su to bila neprofitabilna udruženja Kraljevčana, koja su godinama živela od tog novca iz gradske kase. Zato su članovi oštećenih udruženja odbili da dolaze na skupove SNS-a. A gde je novac završio? Zna Šojić, ovaj Terzić. 

Ne zaboravimo da Terzića sugrađani nazivaju kraljevačkim Monti Pajtonom zbog čuvenih novosrpskih reči "aerodruma", "zoohijene"... A sad još i epitet Šojić. Da nije malo mnogo mladi doktore nauka Terziću? Za Lazarević je sve poznato, a i 2020. je reizabran za člana Gradskog veća.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR