Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (9) Terzić zbog šuraka keširao Slogu, a kriminalcu davao platu (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Nije bitno s kim, nego koliko. Po ovom postulatu se postupa u gradskoj upravu Kraljeva gde caruju samo dve vodilje - nema nikakvih prepreka za saradnju ispod žita i bitno je da smo svi finansijski dobri.

Kriminalističko-obaveštajni izveštaj o radu dr Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva, ministarke Marije Obradović i njihove ekipe iz Srpske napredne stranke, govorio da se ne biraju ljudi za saradnju. Kao krucijalan primer navodi se saradnja sa zemljakom Predragom Petronijevićem.

Petronijević (38) je bio predsednik Fudbalskog kluba Sloga iz Kraljeva i bliski saradnik Terzića i klike. Tu su krenule malverzacije. Čaršijske priče navode da je Petronijević bio dobar saradnik Terziću koji je emotivno vezan za FK Sloga jer u njoj ponekad igra njegov šurak. Kraljevo čak priča da je za opstanak Sloge u ligi plaćeno 150.000 dinara FK Karađorđe da izgubi utakmicu. Zbog Sloge je i privatna balon hala "Petrović" u Konarevu dobija dva puta po 600.000 dinara a deo novca je davan gradonačelniku da bi se platili računi šurakovog kluba koji je bio pred stečajem, sa blokiranim računom.


Predrag Petronijević

Onda je u februaru 2016. prešao na čelo Teniskog saveza Zapadne Srbije. Tu je postao poznat široj javnosti zbog afere sa ulaznicama za Dejvis kup meč između Srbije i Hrvatske koji je odigran u novoj kraljevačkoj Hali sportova. Tada se Petronijević sumnjičio za mahinacije sa ulaznicama, ali protiv njega po tom osnovu nije podneta i zvanična prijava.

Lažni savetnik

Predrag Petronijević se predstavljao za savetnika za sport Tomislava Ilića, gradonačelnika koji je obavljao tu funkciju pre Predraga Terzića. Ilić su tako gradski većnici pitali zašto lokalni mediji potpisuju Petronijevića kao njegovog savetnika za sport.
- Ljudi, ja nemam savetnika. Ako se taj čovek tako predstavlja, onda je to lažno - usledio je neočekivani odgovor Ilića.

Zatim stižu lisice. Petronijević je uhapšen juna 2016. godine pod policijskom sumnjom da je prisvojio 2,3 miliona dinara dok je bio na čelu FK Sloge. Sumnjalo se da je od jula 2015. do februara 2016, koliko je i proveo na čelu Sloge, kao odgovorno lice sa računa kluba podizao novac čiji je jedan deo koristio za klupske potrebe, a drugi uzimao za sebe. Na taj način oštetio je klub za 2,3 miliona dinara.

Koliko je Terzić čuvao Petronijevića govori i podatak da nije hteo da mu da otkaz iako je zbog gore navedenih malverzacija pravosnažnom presudom suda u Kraljevu (broj SPK 15/2017 od 10. januara 2017.) osuđen na jedinstvenu kaznu kućnim zatvorom od godinu dana. Osudu je dobio za produženo krivično delo pronevere i falsifikovanja isprave, ali je uredno dolazio na posao u gradskoj upravi.

Ispostavilo se i zašto nije dobio otkaz. Terzić je baš bio izdašan prema sportskim društvima na teritoriji Kraljeva. Kao da je za gradonačelnika imalo veze to što su dotirani klubovi pogašeni ili ne rade bitno je samo da se novac iz gradske kase šalje na neke račune. Ovim malverzacijama je Kraljevo oštećeno za nekoliko desetina miliona dinara.

Tako su novac dobijali Smučarski klub “Goč”, Teniski klub “Kraljevo”, Teniski savez Šumadije i Zapadne Srbije, Pikado klub “Rokenrol”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP