Glas Javnosti

NAPREDNJAČKA KASTA OPLJAČKALA KRALJEVO (16) Osuđena za pljačku građana, pa je Terzić nagradio da vodi Gradsku upravu

Politika
Autor: Glas javnosti

Nejaki doktor nauka Predrag Terzić, kao prvi čovek Kraljeva, uspeo je što niko ne bi ni pomislio da uradi. On je na čelo Gradske uprave Grada Kraljeva postavio Jelenu Bekčić-Luković koja je osuđena za proneveru budžetskih sredstava!

Gradonačelnik Kraljeva je 13. jula 2017. godine napravi pravu pometnju u gradskoj upravi. Tog dana je neosnavno razrešio položaja načelnika Gradske uprave Miloša Petrovića i to tri meseca pre isteka mandata. Naravno, nije se obazirao se na to da će Grad izgubiti sudski spor. Ali, šta mari gradonačelnik kada ga podržava Marija Obradović, visoko funkcionerka Srpske napredne stranke i sadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave.


Smene mimo zakona: Predrag Terzić

Na mesto šefa stavio je privremenu zamenu - Jelenu Bekčić-Luković, koja je u tom momentu bila zamenica načelnika Gradske uprave. Kasnije je postaje vršilac dužnosti načelnika, a 15. januara 2018. godine (pa do danas) načelnik i to na mnogo sumnjiv način.

Jelena Bekčić je pravnosnažnom presudom Prekršajnog suda u Кraljevu (broj 2Pr. 1124/12) od 2. septembra 2014. godine, oglašena krivom jer je 2010. godine kada je obavljala funkciju načelnika Gradske uprave grada Кraljeva učinila prekršaj iz člana 103. stav 1. tačka 4. Zakona o budžetskom sistemu. Sud joj je izrekao novčanu kaznu od 50.000,00 dinara, jer je bez sprovođenja javnih nabavki neosnovano utrošio 9.296.000 dinara.

Prijatelji iz Demokratske stranke

Jelena Bekčić-Luković je zahvaljujući svojim prijateljima iz Demokratske stranke izbegla krivičnu odgovornost 2010. godine. Nije trebalo da odgovara prekršajno već krivično jer svako neosnovano trošenje veće od 1.500.000 dinara krivično delo.

Ona je za ova dela trebalo krivično da odgovora i to za zloupotrebu poverenja u obavljanju privredne delatnosti iz člana 224. stav 3. Кrivičnog zakona, za koje je propisana kazna zatvora od dve do deset godina.

O novoj načelnici Gradske uprave nema podataka o presudi. Navodi se “pročišćena” biografija i navodi se da jedina ispunjava propisane uslove za ovu funkciju i da radi u cilju funkcionisanja Gradske uprave. Kada je izabrana za načelnicu bila je “vidno zadovoljna”.

- Zahvaljujem se članovima Gradskog veća na ukazanom poverenju i nadam se da ćemo svi zajedno raditi za dobrobit građana – navela je ona. 

E moji Kraljevčani, teško vama!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR