Glas Javnosti

NAPETO U TIRANI! Albanci će pokušati da spreče Vučića da dođe do aerodroma, ZAPALJENA SRPSKA ZASTAVA (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Albanski demonstranti, uz pomoć političara sa Kosova, spremili su proteste protiv Aleksandra Vučića, koji je u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Oni su montirali i binu za demonstracije u centru Tirane, pišu "Novosti".

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe i da će pokušati da preseku kolonu koja ide od aerodroma. Jedna grupa će protestovati ispred zgrade vlade u ovom gradu, a druga planira da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema izvorima "Novosti", organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše. Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično stupio u kontakt sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski demonstranti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR