Glas Javnosti

NAPETO NA PREGOVORIMA U BRISELU: Albanci neće SZO, hoće da znaju KAD SRBIJA PRIZNAJE KOSOVO!

Politika
Autor: Glas javnosti

Dugoočekivani nastavak pregovora Beograda i Prištine počeo je danas u Briselu. Kao što se i očekivalo stvari ne idu nimalo lako.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka u Briselu sa Aljbinom Kurtijem i evropskim posrednicima da po prvi put ne zna ni šta bih rekao, te da dužina razgovora govori o tome kakvi su rezultati.

-Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog. Nadam se da je to važna stvar koja bi mogla da garantuje očuvanje mira i stabilnosti, rekao je Vučić.

On je naveo da albanska delegacija ne želi da ispuni ugovore koji su potpisali.

-Ne žele ZSO. Žele da kažemo kad ćemo da priznamo nezavisno Kosovo. Razgovarali smo o nestalim osobama. Pričao sam koliko je važno da otkrijemo mesto gde je sahranjen svaki Albanac, svaki Srbin… Naišlo je na razumevanje Boreljija i Lajčaka. Tražio sam na devet lokacija da se nama dozvoli da iskopamo gde sumnjamo da se nalaze ubijeni Srbi. Rekli su da ne žele zato što je tu Veljko Odalović na čelu Komisije, rekao je Vučić.

Upitan da li je tačno da je izgovarao uvrede na račun Aljbina Kurtija, on je naveo da nije psovao, ali da je oštro odgovorio, kada su upućene uvrede na račun Veljka Odalovića.

On je naveo da to što su danas uradili bio je pokušaj da se okonča dijalog.

-Mi smo posvećeni dijalogu. Ovo nije ličilo na dijalog, već iznošenje ličnih političkih stavova. Do kraja jula očekujemo sastanak. U međuvremenu će tehnički tim razgovarati. Ne znam šta više da uradimo, naveo je predsednik Srbije.

On je izjavio da su evropski posrednici bili korektni – Borelj i Lajčak.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR