Glas Javnosti

NAJSRAMNIJI GAFOVI VLJORE ČITAKU: Provokator sa društvenih mreža i Tačijeva ‘ljubimica’ (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Vljoru Čitaki uočili smo u maju  2016. godine kada se  na sednici Saveta bezbednosti sukobila sa Ivicom  Dačićem koji joj je zamerio što sednicu Saveta bezbednosti  koristi za promociju nezavisnosti Kosova.

-Čitaku drži političke govore. Njen govor je naslovljen sa „Republika Kosovo“, a to ne postoji u političkoj komunikaciji Saveta bezbednosti UN- rekao je Dačić u replici na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosmetu.

Primetivši da Čitaku govori o nekakvom genocidu, Dačić je upitao: „Ko je presudio da je na Kosovu i Metohiji bio genocid?“.

Na veliki dan za Srbe, a uoči dočeka Pravoslavne nove godine 13. Januara 2017. godine  tadašnja ambasadorka takozvane "republike Kosovo“ Vljora Čitaku uputila je oštru provokaciju svima u Srbiji.

Ona je tada na Tviteru postavila sliku terorista iz OVK i to iz grupe Adema Jašarija.

''Oslobodilačka vojska Kosova je najuspešniji oslobodilački pokret u modernoj istoriji. OVK, ponizno vam hvala''.

U jesen iste godine na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu ministar inostranih poslova Ivica Dačić pokazujući fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih diplomatske predstavnice Prištine u Njujorku, zaključuje da je ona državljanka Srbije jer  nikada nije tražila otpust iz državljanstva. Prištinski mediji su Dačićev govor nazvali "spektaklom".

- pokazaću vam kako je izgledao dokument koji su izdavale srpske vlasti 1990. godine. Tada je Vljora Čitaku imala 10 godina. Pokazaću vam izvod iz matične knjige rođenih koji je izdat na Kosovu. Čak su i Srbima na KiM izdavana dvojezična dokumenta i to prvo na albanskom, pa onda na srpskom jeziku - kazao je Dačić.

Uzimajući reč nakon njega, Vljora Čitaku je, na početku svog govora, samo kratko uzvratila očigledno aludirajući na taj Dačićev gest.

U proleće 2019 Čitaku je razbesnela ne samo Srbe, već i ljubitelje serije "Igra prestola”. Odgledavši dugo očekivanu treću epizodu osme sezone, brže-bolje je stigla da Srbe uporedi sa najvećim zlom u seriji, vojskom koja predstavlja samu Smrt, a Kosovo sa ponosnom, hrabrom i praktično neuništivom familijom Stark, gospodara Severa.

I to nije sve jer, osim što je očito želela da provocira, Čitaku je u svojoj u najmanju ruku zloj zamisli ujedno i ispričala šta se dešava u ovoj epizodi, koju brojni fanovi širom sveta u tom trenutku nisu videli, što su joj ozbiljno zamerili.

Tako da je jučerašnje svađanje sa Ričardom Grenelom oko čestitke Srbima za Vidovdan, samo još gaf jedan u martica njenih medijski nastupa.

Čitaku je čklanica Tačijeve stranke Demokratska partija Kosova u kojoj je od 1999. godine.

U njoj se bavila medijima, bila je portparolka stranke, savetnica za medije, kao i odnose sa međunarodnom zajednicom. Polako se pela u stranačkoj hijerarhiji, pa je bila i poslanica, a u jednom tgrenutku i ministarka spoljnih poslova.

Pre političke karijere,Vljora Čitaku je bila novinarka, a radila je i kao prevodilac za jedna broj zapadnih medija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

U Prištini je, inače, smatraju Tačijevom ljubimicom, koga prati od maltene početka političke karijere, i zahvaljujući kome je obavlja brojne važne funkcije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vlora Çitaku (@vcitaku)

Čitaku je, inače, vrlo aktivna na društvenim mrežama, na koje "kači" fotografije i iz privatnog i poslovnog života, kao i svoje političke i sve ostale stavove.

Vlora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini. Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, a mnogi je smatraju mozgom alabnskih nastupa u UN. Veoma je aktivna na društvenim mrežama, a njeni postovi na Instagramu otkrivaju da je bukvalno opsednuta albanskim dvoglavim orlom, te je nebrojeno fotografija koje je objavljivala upravo sa ovim simbolom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR