Glas Javnosti

NACISTIČKI SLOGAN PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA KRAGUJEVCA DIGAO BURU NA MREŽAMA: 'Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik...'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevac, na svom Fejsbuk profilu, u opisu fotografije sa sednice Izvršnog odbora SNS-a, objavio je jedan od omiljenih Hitlerovih slogana "Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik Aleksandar Vučić", a korisnici društvenih mreža oštrosu reagovali na ovu objavu.

Jedan je od komentara na društvenoj mreži Tviter bio je "Ovi se više i ne kriju", a ova njegova objava se masovno delila uz negativne kometare.

Naime, slogan „Jedan narod, jedna država, jedan Firer“ („Ein Volk, ein Reich, ein Führer“) obeležio je Hitlerovu ideju o Trećem rajhu, koja je u potpunosti negirala demokratiju. 

Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca, na svom Fejsbuk profilu upotrebio je apsolutno identičan slogan, te je ovo bio razlog za pobunu na društvenim mrežama.

Foto: Facebook

Petrašinović je naknadno izjavio da nije znao da je to bila Hitlerova parola i ubrzo posle razgovora uklonio spornu rečenicu iz svoje objave.

- Nisam znao da je to bio Hitlerov slogan, da sam znao ne bih ga upotrebio. Poruku koju sam želeo da pošaljem je bila da smo jedinstveni oko Srpske napredne stranke, kao državotvorne i najmasovnije stranke oko naše zemlje, koja nam je svima na prvom mestu i oko predsednika koji je i predsednik stranke i predsednik zemlje- rekao je predsednik Skupštine grada Kragujevca za portal Nova.rs.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR