Glas Javnosti

ZAJEDNO MOŽEMO MNOGO Oglasio se Vučić iz Grčke: Uz podršku EU uspećemo sve (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti početka izgradnje terminala za tečni prirodan gas (LNG) u Aleksandrupolisu, u Grčkoj, da je to važno "za celu regiju, ceo Balkan", navodeći da je kao i mnogi drugi bio skeptik verujući da će za tako nešto trebati godine.

- Sada kada pogledam da je ovo urađeno, veoma smo zahvalni i spremni smo da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti. Treba da poboljšamo gasnu infrastukturu u našoj zemlji i da gradimo sisteme za povezivanje sa bugarskim prijateljima, tada ćemo moći da prihvatimo velike količine gasa - rekao je Vučić u govoru na svečanosti s grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.


Vučić je istakao da je taj poduhvat važan za zemlje koje su u njega uključene, navodeći da je potrebno da nastave da "brinu jedni o drugima", "duboko zahvaljujući" Evropskoj uniji  jer ga je značajno finansirala.


- Možemo mnogo da uradimo zajedno, trenutno je najveće energetsko pitanje. Nadam se da ćemo naći dobra rešenja za evropski i naš narod. Lepo je napraviti ceremoniju za javnost, ali je bitno da poboljšamo standard naših građana. Uz podršku EU uspećemo da to sve postignemo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR