Glas Javnosti

Министарка Зорана у великом проблему

Politika
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и чланица Председништва СНС-а, увелико гура на чело јавног предузећа „Коридори Србије” Катарину Ракић, народну посланицу Српске напредне странке и председницу скупштинског Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације.

- Управо је Ракићева средином фебруара поднела Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку уписа у Катастар непокретности и водова - наводе наши извори и додају да Михајловићева постављањем Ракићеве жели да осигура да ће то државно предузеће држати под својом контролом, односно да ће на његово чело доћи неко ко је лојалан њој лично.
Милан Ракић, брат Катарине Ракић, запослен је у Министарству на чијем је челу Михајловићева. Катарининим постављањем на чело „Коридора Србије“ Михајловићева би себи појачала позицију пред наредне парламентарне изборе након којих ће се водити љути бој око тога ко ће бити нови министри. Председник Вучић најавио је да ће највише три или четири министра с листе коју предводи СНС и Михајловићева је у великом страху да ће остати без ресора. Поред тога није јој свеједно ни због тога шта ће њен евентуални наследник наћи у министарству које је она досад водила, а њено је мишљење да би јој избор њеног кадра помогао да остане на функцији - истичу наши саговорници и додају да се министарка нада да ће овога пута њен покушај кадрирања у државним предузећима бити успешан.
- Михајловићева је већ покушавала да на чело „Инфраструктура железнице”, након што је Мирољуб Јевтић, досадашњи директор, ухапшен због сумње да је примио мито од 10.000 евра, постави своје кадрове, али јој то није успело - закључују наши извори.
Интересантно је да је крајем јануара у расправи посланика радикала и Зоране Михајловић, министарку бранила управо Катарина Ракић. Тада јој је узвратила Вјерица Радета, посланица СРС-а, напомињући да Ракићева има лични разлог да брани министарку Михајловићеву.
У визији Зоране Михајловић Катарина Ракић је будући директор „Коридора Србије“, а њен муж директно од Зоране добија дозволе за превоз. Зато се посланица Ракић појављује у Скупштини само онда када треба да брани министарку - рекла је Радета.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR