Glas Javnosti

MINISTARKA POPOVIĆ ODBIJA DA PRIHVATI ZAHTEV KOSOVA ZA ČLANSTVO U HAŠKOJ KONFERENCIJI : O čemu je zapravo reč

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministarka pravde Maja Popović tokom sastanka sa generalnim sekretarom Haške konferencije za međunarodno privatno pravo Kristofom Bernaskonijem zatražila je da se odbaci zahtev tzv. Kosova za pristupanje pojedinim konvencijama i zahtev za prijem u članstvo te organizacije, naglasivši da "to nije nikakva država, prema međunarodnom pravu, već teritorija u sastavu Republike Srbije".

Tom prilikom je naglasila da je za Srbiju neprihvatljivo da tzv. Kosovo pristupa pojedinim konvencijama Haške konferencije koje su otvorene za pristup svim državama i da se od te međunarodne organizacije očekuje da u svemu deluje u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija, kao i da poštuje pravnu obaveznost rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku su takođe razmotreni načini unapređenja saradnje Republike Srbije i Haške konferencije, kao najznačajnije međunarodne organizacije koja se bavi unifikacijom međunarodnog privatnog prava. 


Istaknuto je i da Srbija aktivno učestvuje u radu Plenarne skupštine i ostalih stalnih organa Haške konferencije prenosi 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR