Glas Javnosti

MINISTARKA DUBRAVKA ĐEDOVIĆ PODNELA OSTAVKU?! Pojavio se dokument sa njenim OBRAZLOŽENJEM (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U obrazloženju. Đedovićeva je navela da je ostavka njen "lični čin".

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović navodno je podnela neopozivu ostavku na svoju funkciju.

Na Tviteru se pojavio dokument za koji se tvrdi da je autentičan, iz kojeg se može videti da je dosadašnja ministarka odlučila da se povuče sa svoje funkcije.

Ona je, prema ovom dokumentu, ostavku dostavila predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, obaveštavajući je da podnosi neopozivu ostavku na mesto Ministra rudarstva i energetike i poziciju predstavnika skupštine Akcionarskog društva "Elektroprivreda Srbije".

U navodnom obrazloženju, Đedovićeva je navela da je ostavka njen "lični čin".

"Uvidela sam grešku prelaska EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, i želim da se ovim mojim činom ta greška ispravi i da se ta odluka vrati na razmatranje na nadzorni odbor EPS-a", navodno je napisala Đedovićeva u obrazloženju svoje odluke.

Još uvek nema zvanične potrvde ove odluke, kao ni dokaza da je dokument koji kruži društvenim mrežama zaista autentičan.

Dubravka Đedović rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi  univerzitetu u Milanu i UCLA Anderson školi menadžmenta u Los Anđelesu.

Objavila je nekoliko naučnih radova na temu javno-privatnih partnerstava i projektnog finansiranja u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu i gost je predavač na master studijama University College London.

Na poziciju Ministra energetike i rudarstva došla je sa mesta člana Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke na koje je postavljena 2021. godine. Na ovu funkciju dolazi sa pozicije direktorke Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan, najveće multilateralne finansijske institucije na svetu i jednog od najvećih kreditora zemalja Zapadnog Balkana, gde je provela pet godina.

U Vladu Republike Srbije donela je bogato 18-godišnje međunarodno iskustvo finansiranja velikih korporacija, investicija i projekata iz oblasti energetike, transporta, telekomunikacija, inovacija i drugih industrija, ali i iskustvo u finansiranju malih i srednjih preduzeća, koja su stub nacionalne privrede.

Pre dolaska na funkciju EIB-a u Beogradu, bila je u sedištu EIB-a u Luksemburgu menadžer za Srbiju, Severnu Makedoniju i Albaniju, ali i zadužena za projekte javno-privatnog partnerstva i projektna finansiranja uključujući Irsku, Francusku, Veliku Britaniju i zemlje Beneluksa, kada je i nagrađena od strane Project Finance magazine za Evropsku transakciju godine u avio-sektoru 2013. godine.

Pre karijere u bankarstvu, radila je u medijima i komunikacijama.

Govori engleski, francuski, italijanski i ruski jezik.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR