Glas Javnosti

Milutin Mrkonjić: 'Kod nas se gradi od Vlade do Vlade, to je problem infrastrukturnih projekata'

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanik SPS i nekadašnji ministar Milutin Mrkonjić izjavio je da nije čuo da je o metrou govorio neko od inženjera, sem političara.

- To nije dobro. O projektu kao što je metro, koji je u razvoju, gde građani i danas ne razumeju, pa pustite stručnjake da objašnjavaju građanima - rekao je Mrkonjić u ,,Danu uživo''

Kaže da pamti sve gradonačelnike Beograda, „još od druga Branka Pešića, koji je prvi definisao ulogu Beograda u bivšoj Jugoslaviji, odnosno Evropi“.

- Beograd mora da bude grad usluga. Da bi to bio, mora da bude povezan sa Evropom i svetom prugom, aerodromom, a unutar grada metro mora da rešava probleme saobraćaja - kaže on.

Istakao je da je tada urađena prva studija.

- Nažalost, kod nas se gradi od Vlade do Vlade, to je najveći problem tih infrastrukturnih projekata. Svaki gradonačelnik od Branka Pešića je hteo da uradi to. Potrebna je politička stabilnost, a onda dođe i novac, prvi put smo sad to uspeli - kaže Mrkonjić.

Kaže da taj projekat „Beograd ne može sam da iznese“.

- Mora iza toga da stane republika - kaže, dodajući da novac mora da bude transparentan.

Objasnio je da kad se tako veliki projekti realizuju, pa i mali, postoje dve etape.

- Prva je priprema, tu spada cela investiciono tehnička dokumentacija, a druga faza je građenje tek. Uglavnom se kod nas u zemlji često zaboravljala priprema-  kaže.

Dodaje da je „beogradski čvor njegova ‘rak rana'“, kao i da sad daje savete da se Prokop završi što pre.

- Autobuska stanica mora da se završi, možda je trebalo da se završi pre ulaska u Beograd na vodi - kaže.

 

Za aktuelnog ministra Tomislava Momirovića kaže da je „ozbiljan dečko“.

- Zna i uči pomalo. Mora da se barem okruži ljudima koji nešto znaju. Odličan je dečko, ima perspektivu izvanrednu, ono što ne zna naučiće - kaže.

Kako kaže, „nije čuo da je o metrou govorio neko od inženjera, sem političara“.

- To nije dobro. O projektu kao što je metro, koji je u razvoju, gde građani i danas ne razumeju, pa pustite stručnjake da objašnjavaju građanima- kaže Mrkonjić, prenosi N1.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR