Glas Javnosti

Milosavljević: Ukoliko se privedeni ne oslobode sutra masovniji protesti

Politika
Autor: Glas javnosti

Srđan Milosavljević koji je u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsednika Skupštine Opštine Zvečan najavio je masovnije proteste u sve opštine na severu ukoliko privedeni, Radoš Petrović i Dušan Obrenović, ne budu oslobođeni.

Milosavljević je pred okupljenim novinarima ponovio zahteve Srba na severu.

"Kao što svi ovde vidite ispred mene i ispred vas, ovo danas je jedan miran protest naših građana. Takav protest je bio i juče, ali nažalost, nekome nije odgovaralo da taj protest bude miran do kraja. Mi građani opština sa srpskom većinom ne želimo tenzije već želimo mir. Nekom drugom očito odgovara da pravi haos i da unosi nemir na naše prostore radi informisanja javnosti. Još jednom bih želeo da naglasim naše jučerašnje zahteve, a to je da svi pripadnici Specijalne polciije povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačlenici ne dolaze u zgrade opština na severu Kosova i Metohije", rekao je Milosavljević.


Pored toga, Milosavljević je zatražio da privedeni Srbi budu oslobođeni.

"Tražimo slobodu za naše neosnovano uhapšene građane, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića. Naše je pravo, a i moralna obevaza da ukoliko ne budu pušteni na slobodu, da se u svim opštinama na severu KiM sutra okupimo u većim broju nego juče i da mirnim putem iskažemo nezadovoljtsvo usled novonastale situacije", rekao je Milosavljević.

Srbi u Zvečanu Leposaviću i Zubinom Potoku i dalje protestuju ispred svojih opština.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR