Glas Javnosti

MILOŠ JOVANOVIĆ (Novi DSS): Vučić neće moći da pobegne od krivične odgovornosti zbog izdaje Kosova i Metohije

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da aktuelna vlast na čelu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neće moći da "pobegne" od krivično-pravne odgovornosti zbog izdaje Kosova i Metohije.

Jovanović je rekao da Vučić svojom propagandnom mašinerijom svakim danom vređa inteligenciju i ponižava pamet građana Srbije.
 


"On je međunarodnim posrednicima rekao da prihvata francusko-nemački plan i da će raditi na njegovoj implementaciji, a narodu u Srbiji govori da neće prihvatiti implementaciju. Vučić svojom tehnologijom vladanja i svojim odlukama kada je u pitanju kosovska politika, polako ali sigurno uvodi zemlju u političku nestabilnost", naglasio je predsednik Novog DSS.

Komentarišući plakate kojima je danas izlepljen centar Beograda, a na kojima su Milica Đurđević Stamenkovska, Boško Obradović i on zajedno s Aljbinom Kurtijem, Jovanović je rekao da je u pitanju "besmislena" propaganda Srpske napredne stranke (SNS).
 


"To me uopšte ne dotiče. Očigledno da vladajuća većina i Aleksandar Vučić imaju ozbiljan problem da formulišu načelne argumente za svoje protivustavno delovanje. Predlog sporazuma koji je on prihvatio u Briselu nije u interesu Srbije jer se radi o sporazumu o priznavanju nezavisnosti naše južne pokrajine. Aktuealna vlast na čelu s Vučićem neće moći da pobegne od krivično-pravne odgovornosti zbog izdaje Kosova i Metohije", rekao je Jovanović.

Ukoliko dođe do implementacije francusko-nemačkog sporazuma, dodao je on, stvoriće se uslovi za formiranje velike Albanije i rušenje Republike Srpske.
 

"Naša politička debata se prilično srozala, ali građani će sami oceniti posledice delovanja svakog političkog subjekta. Ušli smo u period završnice rešavanja kosovske krize, a ovako kako se krenulo to se neće rešiti u interesu Srbije i srpskog naroda", ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako Aleksandar Vučić ostane na vlasti, francusko-nemački sporazum će biti i prihvaćen i implementiran.

"Vučić je ušao u to kolo i on iz tog kola ne može da izađe. To je potpuno protivustavno i mene samo zanima da se spreči taj čin izdaje, a Vučićevi plakati me apsolutno ne zanimaju", zaključio je Miloš Jovanović.

Glas javnosti/Beta

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR