Glas Javnosti

MILOŠ JOVANOVIĆ: NADA prešla cenzus i na parlamentarnim i na beogradskim izborima

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da je ta koalicija na današnjim vanrednim parlamentarnim i izborima za Skupštinu Beograda prešla izborni cenzus sa oko pet odsto glasova.

Miloš Jovanović je novinarima u sedištu Demokratske stranke Srbije (DSS) u Beogradu rekao da je koalicija NADA, koju pored DSS čini i deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) oko Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana, ostvarila dva osnovna cilja.

„Na osnovu svih podataka kojima raspolažemo, ispunili smo dva osnovna cilja. Koalicija NADA će biti prisutna u Skupštini Srbije kao i u Skupštini Beograda sa oko pet odsto osvojenih glasova. Treći cilj, koji je i najteži, nije postignut, a reč je o učešću u drugom krugu predsedničkih izbora, a nije uopšte izvesno da će ga biti“, rekao je predsednik DSS.

Ocenio je da je bilo određenih nepravilnosti tokom izbornog dana, ali ne tako ozbiljnih da bi mogle da utiču na konačne rezultate izbora.

"Kampanja skoro da uopšte nije prljava. Raduje me visoka izlaznost na izborima jer svi imamo odgovornost i mi političari i građani", kazao je Jovanović.

Predsednik dela POKS Vojislav Mihailović izjavio je da će se "posle 77 godina" u parlamentu "čuti glas ljudi koji zagovaraju obnovu Kraljevine Srbije".

"To je jedan proces ali ćemo početi debatu o promeni oblika državnog uređenja", kazao je Mihailović.

Dodao je da očekuje formiranje nove većine u Skupštini Beograda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR