Glas Javnosti

MILOŠ JOVANOVIĆ DOBIO ZADATAK DA UNIŠTI STRANKU: DSS se gasi do proleća!

Politika
Autor: Glas javnosti

Na dvadesetogodišnjicu 5. oktobra i svrgavanja režima Slobodana Miloševića Demokratsku stranku Srbije potresaju međustranačka previranja. Članovi izvornog DSS-a tvrde da sadašnji predsednik stranke uništava partiju i da do proleća DSS neće postojati!

-Na današnji dan, kada cela demokratska Srbija obeležava 20-togodišnjicu pobede Demokratske opozicije Srbije na čelu s Vojislavom Koštunicom kao njenim predsedničkim kandidatom, nad diktatorskim režimom Slobodana Miloševića, današnji predsednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović i njegov poslušnik i izvršilac, Uroš Janković, predsednik izvršnog odbora DSS-a, doneli su odluku o raspuštanju svih opštinskih i gradskih odbora stranke, a bez statutom utemeljenog obrazloženja, tvrde u izvornom DSS-u.

Bojana Aleksić, jedan od osnivača DSS-a, bivši narodni poslanik u tri skupštinska saziva i dugogodišnji visoki stranački funkcioner kaže za Glas javnosti da od nastanka DSS-a nije zabeleženo da se raspuštaju svi opštinski i gradski odbori.

- Po još uvek važećem statutu DSS-a, Izvršni odbor ima pravo da raspusti pojedine opštinske i gradske odbore ukoliko su se ogrešili o statut ili politiku stranke, ali nikada od nastanka DSS-a nije zabeleženo da se raspuste svi, baš svi opštinski i gradski odbori, a da pri tome nije zakazana vanredna skupština stranke. Čak i da jeste, odbori bi bili dužni da pripreme i organizuju vanrednu skupštinu ogranka i da tom prilikom demokratskom procedurom izaberu novi odbor i odgovarajući broj skupštinara koji bi im IO propisao.
Umesto zakazivanja vanredne skupštine kao najvišeg stranačkog organa koji bi se demokratskim putem izjasnio o radu prethodnog rukovodstva stranke, dvojac bez kormilara, Miloš Jovanović i Uroš Janković, odlučuju da raspuste sve odbore i do kraja privatizuju stranku u kojoj je članstvo očigledno nezadovoljno izbornim rezultatima, politikom predsednika i skandaloznim najavama o promeni naziva stranke. Podsećamo da se Miloš Jovanović odavno odrekao svih nekadašnjih stranačkih funkcionera, osnivača DSS-a, bivših poslanika i ministara koji tokom godina nisu prebegli u druge, programski različite političke organizacije radi lične afirmacije i koristoljublja, kaže Aleksić.

Sagovornica Glasa dodaje da je današnjem događaju, prethodilo pismo jednog broja nezadovoljnih članova i funkcionera stranke posle koga je Miloš Jovanović prošle nedelje iznenada sazvao sednicu Glavnog odbora.

- Pošto je odbijen predlog gospodina Slobodana Jankovića da se kvorum na sednici utvrdi prozivkom, neidentifikovani članovi Glavog odbora iz koga je ranijom odlukom takođe bez obrazloženja isključeno 75 na skupštini stranke, demokratski izabranih članova, su velikom većinom glasova izglasali poverenje aktuelnom rukovodstvu DSS-a. Tom prikom, Miloš Jovanović je najavio radikalnu reorganizaciju već privatizovane stranke koja pod njegovim rukovodstvom u svom nazivu više zaista ne može da nosi pridev "demokratska"!

Nekolicina članova izvornog DSS-a oglasila se saopštenjem u kom se ističe da je po naredbi  Nikole Selakovića, Miloš Jovanović dobio zaduženje da 5. oktobra, simbolično dotuče i uništi ono malo sto je preostalo od Demokratske stranke Srbije!

"Traženo je i zahtevano da do 5.oktobra u podne svi tragovi DSS-a širom Srbije moraju biti izbrisani, da se raspuste pokrajinski i svi gradski i opstinski odbori. Takođe dat je rok do proleća i da se formalno u APR-u ugasi slavno ime Demokratske stranke Srbije.
Miloš Jovanović je preuzeo obavezu na sebe, a jedino što je tražio zauzvrat jeste da njegov prijatelj Uroš Janković ne bude osuđen za teška krivična dela koja je počinio", stoji u saopštenju koje potpisuju članovi izvornog DSS-a,

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR