Glas Javnosti

MILANOVIĆ ZVAO DODIKA: Evo o čemu su pričali, po Hrvatu to je NAJBOLJI NAČIN za sve

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom s članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i pozvao ga da se predstavnici Republike Srpske vrate u državne institucije.

Milanović mu je ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rešavanju problema u BiH mora prići na odgovoran i trezven način, koji će garantovati mir i stabilnost u regionu, saopšteno je iz kabineta predsednika Hrvatske, prenosi Index.

Hrvatski predsednik rekao je da je povratak srpskih predstavnika u državne institucije "najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora" koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.



“Republika Srpska se ne može izvući iz BiH, to je nemoguće", rekao je Milanović novinarima u sredu, kad je najavio da će zvati Dodika.

Milanović je Dodika obavestio o svojoj inicijativi da se BiH, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji što je pre moguće, u cilju sprečavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Evrope.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR