Glas Javnosti

MILANOVIĆ: BiH bez SRBA NE MOŽE, ima ih više od HRVATA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je komentarisao stanje u Bosni i Hercegovini.

On je ocenio da visoki predstavnik za BiH izjavom o održavanju izbora u BiH na jesen bez obzira na ishod pregovora o izbornoj reformi, ohrabruje bošnjačke stranke da idu đonom na Hrvate i naglasio da bez Hrvata i Srba nema BiH.

- Ponašaju se, srećom bez oružja, njihov modus operandi je isti kao i Slobodana Miloševića krajem osamdesetih. Ideš na unitarizaciju jedne državno-pravne tvorevine koja mora biti federalna - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Ima ih više nego Hrvata

On je poručio da "BiH bez Hrvata ne postoji, bez Srba kojih ima više od Hrvata, još manje". Milanović je oštro kritikovao visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidta) zbog izjave da će izbori u BiH biti održani na jesen bez obzira na uspeh pregovora upitavši koji je onda motiv bošnjačkih predstavnika da "pregovaraju u dobroj veri".

"Bošnjački političari igraju providnu igru u kojoj kupuju vreme", zaključio je Milanović, koji je ocenio da se Hrvate "gura u partnerstvo sa Dodikom" i da im se daje "milostinja".

On je kritikovao i hrvatsku vladu što oštrije ne reaguje na dešavanja u BiH uz ocenu da će ponovo "hrvatske predstavnike izabrati Bošnjaci".

BONUS VIDEO: ŽIVOTNA DRAMA DRAGANE LOVČEVIĆ: BITKA SA ĆERKOM SUDIJOM DO POSLEDNJEG DAHA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR