Glas Javnosti

Mihajlov i Janković po instrukcijama iz vrha SNS dogovarali model delovanja "novog DSS" (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Veoma zanimljiv susret u jednom beogradskom ugostiteljskom objektu

Uroš Janković član Demokratske stranke Srbije (DSS) i bivši potpredsednik beogradske opštine Čukarica koji je osuđen prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu na dve godine zatvora i Dejan Mihajlov aktuelni predsednik Upravnog odbora Fondacije "Za srpski narod i državu", koju je pokrenula Srpska napredna stranka, imali su veoma sadržajan sastanak uz ručak gde su se dogovarali modaliteti delovanja "nove Demokratske stranke Srbije".

Kako saznajemo, ova dva "kadra DSS-a" razgovarali su u jednom beogradskom restoranu i tom prilikom usaglasili ideje, planove i javni nastup koji je orkestriran u vrhu SNS-a, a sve sa ciljem potpune kontrole lažne opozicione stranke "novi DSS".

Janković i Mihajlov itekako imaju bogatu istoriju krivičnih dela i mešetarenja.

Janković je sa dvojicom saučesnika osuđen prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu na dve godine zatvora i novčanu kaznu od dva miliona dinara, jer je zajedno sa dvojicom saučesnika prevario bivšeg golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića, kome je prodavao tuđe placeve u Makiškom polju.

Dok s druge strane, u poslednjh 30 godina, malo je bilo ljudi na političkoj sceni Srbije sa većim uticajem od Dejana Mihajlova.

Munjevit uspon, ovaj Pančevac, nimalo rečit i bez posebnih znanja, obezbedio je obavljajući razne mutne poslove za DSS, od kojih poneke niko drugi nije hteo da obavi. Danas to isto radi za SNS.

Uvek je bio zadužen da obavlja "prljave poslove" - godinama je plasirao neistine o političkim protivnicima medijima, nudio dilove drugim političkim opcijama, skrivao dokaze o korupciji vrha DSS-a. Činilo se da niko u tom poslu ne uživa koliko Mihajlov. Vrtoglavi rast uticaja Mihajlova počeo je kada je napravio grešku za koju su mnogi mislili da će ga koštati karijere. Kao šef izbornog štaba Dragana Maršićanina 2004. godine pozvao je DS da (citiramo): "kaže Srbiji ko je ubio premijera Đinđića ako zaista misle da se odmaknu od ubica. Ako oni neće, mi hoćemo, i sudstvo i tužilaštvo će se svakako za to postarati", rekao je tada Mihajlov.

Čuveni Dejan Mihajlov, nekada je bio Koštuničin, a poslednjh godina prvi operativac Slaviše Kokeze, nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koji je naširoko optuživan da je, švercom cigareta iz Crne Gore, zajedno sa saradnicima iz policije i Uprave carina, zgrnuo 640 miliona evra.

Kokeza se nalazi u dubokoj ilegali, mada, njegova firma i dalje dobija tendere i ugovore sa državnim preduzećima.

Pošto je Kokeza kao u "zemlju propao", Mihajlov je morao da se snađe za "svje parče hleba".

Mnogo je afera iza Dejana Mihajlova iz vremena Koštuničine vlasti, ali po svemu sudeći to nije ni delić onoga što danas radi pod dirigentskom palicom SNS-a.

BONUS VIDEO: 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP