Glas Javnosti

MARINIKA TEPIĆ OPTUŽILA BRNABIĆE ZA MUTNE RADNJE: 'Državni budžet je ojađen nepotizmom!' (VIDEO)

Politika
Autor: Glas Javnosti

Podpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, organizovala je konferenciju za medije ispred Republičkog javnog tužilaštva kako bi iznela dokaze o tome gde se troši novac građana Republike Srbije i gde su otišli milioni kada država nije imala za opremu medicinskim radnicima.

Postavlja se pitanje, kako kaže, zašto nema novca za učenike, studente, nova radna mesta i pristojne penzije.

-Firma brata premijerke Ane Brnabić, Igora Brnabića, „Aseko“ je samo od EPS-a, u protekle dve godine,  dobila 20 miliona evra novca građana Srbije- navodi Marinika Tepić.

Ona je navela i još državnih firmi, institucija, kao i ministarstava koji su u protekle dve godine dali više miliona evra za finansiranje firme „Aseko“.

-Ana Brnabić postaje premijerka u junu 2017., ubrzo nakon toga imamo ubrzano upravljenje kancelarijom za IT i elektronsku upravu  već u avgusti gde je i dotadašnji saradnik Ane Brnabić postavljen za direktora. U odlukama Vlade o osnivanju ove kancelarije ona je direktno odgovorna predsednici Vlade, Ani Brnabić. A onda ista ta kancelarija 15. novembra 2019. godine firmi „Aseko“ Igora Brnabića dodeljuje ugovor od 180 miliona dinara, ja ne znam da li je ikada bio tako kristalno jasan primer  sukoba interesa- rekla je Marinika.

Ona je istakla da su ovakva koruptivna i malipulatorska dela razlog zašto ljudi masovno odlaze iz Srbije.

Takođe, Marinika očekuje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal i Republičko javno tužilaštvo, koje mu je nadređeno, ovoga puta reagovati adekvatno, ili uopšte.

-Odneću na pisarnicu sve ove dokaze, potovo jer je u 2020. godini, godini krize, kada nismo imali zaštitnu opremu za lekare, kada smo se zaduživali na međunarodnoj berzi za kancelariju rođenog brata Ane Brnabić dato je 104 miliona- rekla je Marinika Tepić.

Sve dokaze koje je Marinika iznela pogledajte u videu:

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR