Glas Javnosti

Marija Milošević KONAČNO može da se VRATI U SRBIJU: Zastarela optužba zbog PUCNJAVE na Čedu Jovanovića

Politika
Autor: Glas javnosti

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića, priznala je da je u noći hapšenja svog oca pucala na Čedomira Jovanovića u vili Mir.

Miloševićeva se teretila za krivična dela nedozvoljeno posedovanje oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi,

Međutim, kako je potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja.

- Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda - objašnjava anonimni izvor, piše Kurir.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsednika dogodila se kada i emitovanje serije „Porodica“, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

- Na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera „smit end veson“ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio „audi“ iz kolone - objašnjava sagovornik.

Istog dana kada je Milošević uhapšen, policija je  kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu.

Ona je neposredno posle pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.  

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR