Glas Javnosti

MARIJA MILOŠEVIĆ HOĆE DA IZMESTI ZEMNE OSTATKE SVOG OCA SLOBODANA: Evo gde želi da prebaci SLOBU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ćerka bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića Marija Milošević (56), kako saznaje Objektiv, nije odustala od želje da posmrtne ostatke svog oca iz dvorišta porodične kuće u Požarevcu prebaci u Crnu Goru, odnosno Cetinje.

Dobro obavešteni izvor za naš list navodi da ona poslednjih meseci ozbiljno radi na pripremama za ovaj čin, a i u kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi uveravaju da su spremni da služe opelo pokojnom predsedniku SRJ.

‒ Marija je uvek bila za to da njen otac počiva u Crnoj Gori a ne u Srbiji, jer ga je izručila Haškom tribunalu. Kada je Sloba preminuo u Hagu, ona se protivila majčinoj želji da njen otac počiva ispod lipe u dvorištu kuće u Požarevcu. Ipak, Mira se najviše pitala i bilo je po njenom.

Međutim, kako godine prolaze, a Marija ne može da dođe u Srbiju zbog poternice koja je za njom raspisana zbog pucanja u Vili „Mir” za vreme Slobinog hapšenja, odlučila je da prebaci ostatke svog oca kako bi njenoj duši bilo barem malo lakše ‒ navodi izvor.

Sagovornik navodi da Marija u poslednje vreme, nakon svih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, potencira svoje „crnogorsko” poreklo.

‒ Cetinje je njen dom i sve joj prija u tom gradu, a jedino što joj fali je što ne može da obiđe grob svojih roditelja. Marija voli da kaže da je po majci Srpkinja, a po ocu Crnogorka, ali da svom svojom dušom pripada Crnoj Gori. Upravo zbog velike tuge za ocem, koji je izdahnuo u haškom kazamatu, ne vidi drugo rešenje, već da se izvrši njegova ekshumacija ‒ zaključuje izvor.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR