Glas Javnosti

MALO VICA, ŠTO DA NE! GORKA I(LI) NESLANA ŠALA KOJA OSLIKAVA BALKANSKE MUKE: Ko će koga napasti i biti prvi ka EU u vozu sa Ukrajinom?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Šala (ili ne?) albanskog premijera Edija Rame na Bledskom forumu mogla je istovremeno da nasmeje, rasplače, zbuni, zabrine...

Edi Rama se našalio na račun odnosa zemalja Zapadnog Balkana i njihovih napora da napreduju na putu ka Evropskoj uniji.

Premijer Albanije Edi Rama bio je učesnik jednog od panela na Bledskom forumu na kojem su osim njega bili i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Kosova, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije, ali Hrvatske i Bugarske.

Slogan ovogodišnjeg foruma je „Solidarnost za globalnu bezbednost“, a na jučerašnjem panelu razgovaralo se i o evropskoj perspektivi zemalja na Balkanu i njihovoj „trci“ sa Ukrajinom u tome koja brže da napreduje ka Uniji.

Tu „trku“ iskoristio je i Rama našalivši se, ali je njegova šala, čini se otkrila odnose zamalja regiona, bar kako ih on vidi.

„Ko koga treba da napadne na ovom panelu kako bi brže dobio članstvo od Ukrajine. Bez sumnje, Bugarska bi lako mogla da napadne Severnu Makedoniju. Hrvatska bi lako mogla da napade Srbiju, Srbija bi lako mogla da napadne Kosovo, a Bosna i Hercegovina bi mogla bez problema da napadne samu sebe“, rekao je Rama što je izazavalo smeh u publici.


Rama je nastavio i rekao da bi Grčka sigurno sa zadovoljstvom učinila uslugu Albaniji i napala je, ako bi Albanija od nje to tražila.

„Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva na plaži. I tako bi svi bili spremni da uđemo u voz sa Ukrajinom“, kazao je Rama uz aplauz.

Kako je dodao, zna da ovo zvuču pomalo mračno, ali, prema njegovim rečima, posle ove ruske priče s avionom svi su pomalo zbunjeni.

Glas javnosti/ D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR