Glas Javnosti

MAĐARSKI VOJNICI TOPLO DOČEKANI U ZVEČANU, ALI IPAK DOBILI BATINE: Oglasio se Sijarto - Bili su pod italijanskom komandom (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef mađarske diplomatije je dodao da ranjenim vojnicima medicinsku negu pružaju Kfor i Oružane snage Mađarske.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je Budimpešta zainteresovana za mir i spokoj na Zapadnom Balkanu i dodao da tome doprinose stotine mađarskih vojnika raspoređenih na KiM i u Bosni i Hercegovini.

On je naveo da su mađarski vojnici pri Kforu u Zvečanu u ponedeljak obavljali svoju dužnost pod italijanskom komandom, kao i da ih je prilikom nemira nekoliko povređeno.

Tviter printskrin
foto: Glas javnosti

"Mađarski vojnici koji služe u Kforu na Kosovu pod italijanskom komandom raspoređeni su u naselju Zvečan. Mađarski vojnici su obavljali svoje dužnosti po naređenju koje su dobili, pri čemu je nekoliko njih povređeno", napisao je Sijarto na Fejsbuku.
Šef mađarske diplomatije je dodao da ranjenim vojnicima medicinsku negu pružaju Kfor i Oružane snage Mađarske.

Kako je naveo, jedan od mađarskih vojnika moraće da bude operisan, ali nijedan nije životno ugrožen.

Podsetimo, juče su tokom dana mađarski vojnici u okviru Kfora dežurali ispred opštine Zvečan. Oni su čak spustili štitove kako bi pokazali da ne žele da intervenišu protiv Srba. Mnogi od okupljenih su se pozdravljali sa mađarskim vojnicima.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR