Glas Javnosti

LUTOVAC TRAŽIO DA INTERVENIŠE POLICIJA: Prisutne grupe od pet, šest krupnih, ćelavih i istetoviranih momaka koji maltretiraju članove Glavnog odobra

Politika
Autor: Glas javnosti

Sednica Glavnog odbora Demokratske stanke počela je sa dva sata zakašnjenje. Iz sale su dopirali glasovi kao sa tribina – čuju se aplauzi, glasni povici i reč “ostavka”. Sukob u sali nastavak je događaja od jutros ispred zgrade Madlenijanuma gde su se nalazile dve grupe obezbeđenja koje nisu puštale sve okupljene demokrate da uđu u zgradu.

Članovi Glavnog odbora DS podelili su se u sali u kojoj se sednica održava, tako da svi koji su za aktuelnog predsednika Lutovca su na bini i traže njegovu ostavku, dok oni koji ga podržavaju sede na svojim mestima i čekaju da se rasprava završi i sednica nastavi.

Pristalice Lutovca rekle su da se druga strana protivila da se prozivkom utvrdi ko ima pravo da prisustvuje GO i to je razlog sukoba ispred same zgrade i u holu dok su prolazili kroz Verifikacionu komisiju, čiji je zadatak da utvrdi ko ima pravo da prisustvuje sednici i učestvuje u glasanju.

Na kraju su svi ušli u salu, što je rezultiralo aplauzima, skandiranjima i traženjima ostavke.

Svi koji su za Lutovca imaju žute zaštitne maske, dok ostali imaju ostale medicinske maske.

Kada su počeli da dolaze članovi GO DS obe strane su rekle da nisu mogli da uđu, da ih je zadržalo obezbeđenje Madlenijanuma ili privatno obezbeđenje koje je angažovala druga strana. Reporterka N1 kaže da je privatno obezbeđenje na grudima ima oznaku “Demokratska stranka”, a kako su rekli tu su samo da rade svoj posao.

Ispred zgrade, u koju prethodno obezbeđenje nije nikoga puštalo nikoga sem predsednika DS Zorana Lutovca i pojedine demokrate, između članova DS neprestano je dolazilo do verbalnog sukoba i vređanja, a situacija je bila na ivici incidenta. Potpredsednica DS Dragana Rakić prethodno je optužila funkcionere Balšu Božovića i Radoslava Milojičića Kenu da su doveli svoje obezbeđenje koje ne dozvoljava ulazak.

Branislav Lečić je rekao da ovo što se sada dašeava ne liči na Demokratsku stranku i da se stranka deli zahvaljujući rukovodstvu DS, a da je na delu krađa identiteta te stranke.

Vida Ognjenović je rekla da će tražiti da se sazove vanredna skupština stranke.

Uoči dolaska Lutovca u zgradu Madlenijanuma, sekretar DS-a Goran Jajić je rekao da čekaju čekaju predsednika stranke kako bi se postigao neki dogovor koji je dobar za DS. Jajić je dodao da -druga strana pokušava da uđe sa lažiranim spiskom-, iako je jedini pravi spisak članova sa GO od 3. marta kada je sednica započeta pa prekinuta.

Kod ulaza u Madlenijanum su i funkcioneri stranke Dragoslav Šumarac i Branislav Lečić. Oko zgrade se okupilo nekoliko desetina ljudi, za koje Jajić kaže da su članovi Glavnog odbora.

 Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac je posle razgovora sa Lutovcem u zgradi Madlenijanuma rekao da je -molio da se nađe neko miroljubivo rešenje-. On je agenciji Beta rekao da verifikacija pri ulasku na sednicu Glavnog odbora treba da bude kao i ranije -za vreme Mićunovića, Đinđića, Tadića, Đilasa-.

- Biću uporan do kraja da se nađe neko miroljubivo rešenje-, izjavio je Šumarac.

Kako je rekao, potrebno je da se održi izborna skupština DS-a.

Predsednik DS Lutovac ušao je u međuvremenu zgradu sa još jednim stranačkim funkcionerom, ali obezbeđenje na vratima nije pustilo ostale koji su to želeli da urade već ih je guranjem sprečilo. Između ostalih nije puštena ni potpredsednica Rakić.

Između grupa pristalica i protivnika predsednika DS Lutovca, dolazi povremeno i do svađe.

Beta prenosi da obezbeđenje nije pustilo ni novinare te agencije da uđu u zgradu.

Kako se navodi u saopštenju DS koje je prosleđeno medijima, -Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena doveli su huligane da ne dozvole održavanje sednice Glavnog odobra Demokratske stranke-.  

-Ispred svih ulaza u Madlenijanum postavljene su grupe od pet, šest krupnih, ćelavih i istetoviranih momaka koji maltretiraju članove Glavnog odobra i ne dozvoljavaju im ulaz u salu. Predsednik stranke Zoran Lutovac tražio je da interveniše policija-, piše u tom saopštenju.  

Demokratska stranka je jutros obavestila medije putem svog naloga na Tviteru da je došlo do hakerskog napada na elektronsku poštu Informativne službe DS i da saopštenja koja budu dolazila u narednom periodu ne šalje DS.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR