Glas Javnosti

LUTOVAC: Režim priziva radikalizaciju protesta

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da režim upornim odbijanjem da ispuni zahteve protesta "Srbija protiv nasilja", "priziva" radikalizaciju protesta.

„Ako vrlo brzo ne ispuni zahteve, radikalizacija će se i desiti“, rekao je Lutovac za list Nova.

On je ocenio da su svi potezi predsednika Srbije Aleksandra Vučića u poslednje vreme, od poziva na dijalog, do ekonomskih mera, pokušaj da se protesti ugase ili razvodne.

„Sve što radi u poslednjih šest nedelja usmereno je ka tome da ugasi proteste i anestezira javno mnjenje. Umesto da se ispune zahtevi kojima se traži odgovornost, nude nam se lažni izbori koji bi trebalo da zadrže postojeće monopole“, kazao je Lutovac.

Predsednik DS smatra da protesti neće biti razvodnjeni ili ugašeni ukoliko opozicija i građani budu solidarni, istrajni i čvrsti u svojim zahtevima.

„Ne smemo dozvoliti da nam se umesto uređene države nudi glasanje na lažnim izborima. Ne smemo dozvoliti da se izjašnjavamo o tome da li je prihvatljivo da i dalje živimo u državi koja počiva na nasilju: verbalnom, institucionalnom i fizičkom“, rekao je Lutovac.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR