Glas Javnosti

LEGIJA I JA SMO ŠTITILI SLOBU I ČEDU DA IH NE UPUCAJU: Bane IVKOVIĆ otkrio nove detalje MILOŠEVIĆEVOG HAPŠENJA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Sve što je prikazano i TV seriji "Porodica" je istinito osim jedne stvari a te noći je u vii "Mir" izbegnuto krvoproliće. Tako tvrdi nekadašnji visoki funkcioner SPS-a i jedan od svedoka hapšenja Slobodana Miloševića, Branislav Bane Ivković.

Ivković je potvrdio da je u kući u tom momentu bilo mnogo oružja, ali da ga Sloba nije uzimao, već da je postojala sumnja da dođe NATO helikopter uz pomoć kog će oteti Miloševića, te bi to oružje služilo za odbranu.

- Slobodan je bio smiren čovek, svestan situacije u kojoj se nalazi. Tragao je za rešenjem da niko ne strada, računajući i ljude u vili i one koji su ispred, rekao je Ivković.

-To je bila surova i teška istina za Slobodana Miloševića, ali je on bio svestan situacije u kojoj se nalazio i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije, rekao je Ivković.

- Nas je neka jedinica razbila po nogama, bili smo krvavi. Sklonili su nas da bi mogli da uđu unutra. Sa druge strane vile, iz susedne ulice, javlja mi se moj čovek i kaže da njih tamo ima jako malo, da policija nadire i ne znaju šta da rade. U tom trenutku se uključuje Čedomir Jovanović i kaže "razumni smo ljudi, daj da ovo rešimo na miran način.

youtube

Nekadašnji funkcioner SPS je ispričao kako je izgledalo uvođenje Jovanovića u vilu "Mir", na pregovore sa Slobodanom Miloševićem.

- Ja sam išao ispred njega, da moji ne bi pucali na njega, Legija je išao iza njega da njegovi ne bi pucali na Jovanovića. Jovanović se vrlo razumno ponašao tokom pregovora, poštovao ga je, ispričao je Ivković.

- Milošević je prihvatio tu Jovanovićevu garanciju i pristao je da se preda, izjavio je on.

Kazao je da je to bila "surova i teška istina za Slobodana Miloševića, ali da je on bio svestan situacije u kojoj se nalazio i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije".

-Tačno je, pregovorima je sprečen masakr koji bi bio i te kakva crna mrlja u istoriji Srbije, poručio je Ivković u jutarnjem programu TV Prve.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR