Glas Javnosti

LAZOVIĆ : Jedna kolona opozicije nije imperativ, dovela bi do gubitka glasova

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas je teško zamisliti da se na istoj listi za izbore nađu organizacije građanske i desno orijentisane opozicije, uz ocenu da to ne bi dovelo do sinergije, već gubitka glasova.

„Slična je situacija i sa organizacijama čiji su lideri, na žalost, opterećeni međusobnim problemima, ali verujemo da postiji način da se uz koordinaciju više kolona dođe do još jačeg efekta, velike izlaznosti i smene naprednjačkog režima“, rekao je Lazović za list Danas, komentarišući mogućnost ukrupnjavanja opozicije ukolko dođe do izbora u decembru.

Dodao je da će Zeleno-levi front u narednim danima predstaviti konkretan plan koji su nazvali „Put do pobede“, a koji predviđa koordinaciju svih političkih aktera u smeni „naprednjačkog režima“, uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija, zajedničku kontrolu izbora i aktivnosti na podizanju izlaznosti.

Ovim planom sugerišemo što veće ukrupnjivanje organizacija u izbornim kolonama kako ne bi bilo gubljenja glasova, ali bez imperativa jedne kolone koji vodi neprincipijelnim koalicijama“, kazao je on.

Lazović je ocenio da je „Put do pobede“ način da se prevaziđu političke razlike među partijama koje, prema njegovim rečima, ne treba kriti i ignorisati, već ih uvažiti i uprkos njima napraviti dogovor za rušenje vlasti.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Josip u 02.09.2023 11:50:56 h
     0 
Lazoviću nemoj da brineŝ nema u Srbiji toliko budala da glasaju za tebe,Mariniku,Ponoŝa,Zelenovića i vama slične anglosaksonske kulučare.