Glas Javnosti

Lavrov obavio razgovore sa srpskim zvaničnicima

Politika
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji i susretima na visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"U duhu strateškog partnerstva razmatrana su ključna pitanja bilateralne saradnje. Potvrđena je obostrana spremnost za jačanje saradnje i nastavak dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i u međuresornom formatu", navodi se u saopštenju.

Razmotreni su problemi zajedničkog rada na multilateralnim platformama, pre svega u okviru UN, a konstatovana je sličnost pristupa i obostrana želja za nastavkom koordinisanih aktivnosti u cilju rešavanja ključnih pitanja međunarodne agende.

"Izražena je namera obe strane da se odupru zlonamernim pokušajima revidiranja pojedinih istorijskih događaja na Balkanu", rečeno je.

Ističe se nedopustivost kačenja politizovanih etiketa državama i narodima.

Kako se navodi u saopštenju ruskog ministarstva, u razgovorima je pažnja bila posvećena situaciji na Balkanu, rešavanju kosovskog problema, situaciji u i oko Bosne i Hercegovine.

Konstantovano je jedinstvo u potrebi oslanjanja na međunarodno pravo i fundamentalne rezolucije Saveta bezbednosti UN 1031 i 1244.

Razgovor je obavljen na inicijativu srpske strane.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR