Glas Javnosti

Lajčak zadovoljan: 'Posle 20 meseci dijalog vraćen na pravi put'

Politika
Autor: Glas javnosti

Nakon video konferencije posvećene dijalogu Beograda i Prištine na kojoj su predsednik Aleksandar Vučić i premijer prištinskih institucija Avdulah Hoti razgovarali sa Miroslavom Lajčakom i Đuzepom Boreljom Lajčak obratio medijima.

Kako je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine ocenio - dijalog Beograda i Prištine vraćen je na pravi put

- Drago mi je što mogu da kažem da je nakon samita u Parizu i današnjeg sastanka dijalog o normlizaciji odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU vraćen na pravi put nakon 20 meseci - kaže Lajčak.

On je rekao da su na sastanku dogovoreni glavni elementi procesa i agenda sledećeg sastanka koji će se održati uživo u Briselu u četvrtak.

Video konfrencija Belograda, Prištine i EU pregovarača trajala je oko 2 i po sata.

Održane su bilateralne konsultacije obe strane sa šefom EU diplomatije Đuzepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčkom.

Lajčak je zahvalio obema stranama na konstruktivnom zalaganju tokom dašnjeg video sastanka. U Briselu ocenjuju da je sastanak ”uspešno završen”, iako je bilo očekivano da će možda duže potrajati.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR