Glas Javnosti

LAJČAK: Barikade ukloniti političkim dogovorom, ne buldožerima

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak kazao je da je najbolji način da se barikade na severu Kosova uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima, prenosi Reporteri.

Lajčak je nakon sastanka sa kosovskim poremijerom Aljbinom Kurtijem istakao da će razgovarati i sa komandantom Kfora i predstavnicima Euleksa na Kosovu.

"Ja sam diplomata, za mene je najbolji način da se barikade ukolne političkim dogovorima, a ne buldožerima. Imao sam dugu diskusiju sa premijerom Kosova, Aljbinom Kurtijem. Detalje neću iznositi u javnost, jer sam usred misije i posetu nastavljam sutra u Beogradu.

Sastaću se večeras sa komandantom Kfora i Euleksom, da vidim njihovu procenu situacije na terenu, a onda ćemo pokušati da pronađemo moguća rešenja, jer ovo nije dobro. Ne možemo sebi priuštiti da čekamo da se nešto loše desi. Tenzije nikome ne pomažu i mislim da niko normalan nije zadovoljan ovakvom situacijom na severu“, rekao je Lajčak.

Sastanku sa Kurtijem prisustvovao je i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar koji je nakon sastanka izjavio da je Kurtiju jasno stavio do znanja da očekuje početak rada na primeni sporazuma o Zajednici srpskih opština.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR