Glas Javnosti

KURTIJEV TUŽILAC JURI LAŽNE SVEDOKE I PO KUĆAMA: Trajković i Adžić čekaju ishod bitke protiv izmišljenih optužbi

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Advokat je uložio žalbu na produžetak pritvora za još dva meseca i zahtevao da se odredi kućni pritvor ili lečenje u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, jer Slađan ima cirozu jetre, a prima i insulin.

Rana na nozi mu još stoji, noge su mu natečene... Srećom, rana koju je imao na glavi počela je da zarasta.

Ovo kaže Suzana, supruga Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je uhapšen 15. decembra prošle godine i tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u okolini Vučitrna. On se sada nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu, kod Podujeva.

- Bili smo u poseti i bolje je nego prošlog četvrtka, kada smo i održali miting podrške.


Slađan Trajković

Posle toga zvali su ga direktor i upravnik zatvora, doveli su mu dva lekara, dali novu terapiju. Daju mu tablete, doduše, kosovske, a prihvatili su i zahtev da drži porodičnu sliku i dobija srpske novine - ispričala je Trajkovićeva supruga.

U ćelili pored Trajkovića, kako nam prenosi, nalazi se Miljan Adžić, prvi od trojice Srba uhapšenih na severu Kosova i Metohije.  Adžić, otac dvoje dece - od dve i po i godinu i po dana - tereti se za navodni napad na službeno lice kada su ranije postavljane barikade. Uhapšen je 9. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

Porodica i advokati lažno optuženih Srba, osim za njihova elementarna prava u pritvoru, paralelno vode i bitku sa prištinskim pravnim sistemom, skrojenim specijalno za naše sunarodnike. I u poslednjim slučajevima razotkrivena je stara matrica - prvo hapse bez ikakvog razloga, a zatim prikupljaju "dokaze" i vrbuju "svedoke".

Dok tragaju za lažnim očevicima, Srbe neopravdano drže u pritvoru, a neke i po dve i više godina.


Dejan Pantić

- Slađan ne zna ni gde se nalaze sela u kojima je navodno počinio zločin. A to što ga ni za šta nisu teretili proteklih 10 godina dok je bio u kosovskoj policiji jasno govori da nije kriv. Tužiteljka u njegovom slučaju krši sve pravne norme i odlazi kod "svedoka" na kućne adrese - prenosi Suzana.


Trajkovićev advokat Dejan Vasić kaže da je i njihov zahtev bio da se saslušaju ti svedoci jer je jasno da Slađan nema veze sa delom za koje se tereti.

Pantića proganjaju kao teroristu

Bitku za istinu vodi još jedan bivši pripadnih kosovske policije - Dejan Pantić, kome je produžen kućni pritvor. On se tereti za navodno terorističko delovanje, odnosno bacanje eksplozivne naprave na prostorije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici.










SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR