Glas Javnosti

KURTI SE NE MIRI SA VAŠINGTONSKIM SPORAZUMOM: 'Nema veze sa Kosovom i Srbijom...Kosovo učinilo mnogo ustupaka'

Politika
Autor: Glas javnosti

Jedan od najvatrenijih zagovornika nezavisnog Kosova, predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tvrdi da je sporazum postignut 4. septembra u Vašingtonu dokazao "da nema nikakve veze sa Kosovom i Srbijom".

- Sporazum je sklopljen u izbornoj godini, taj sporazum sa dve vrste obaveza dvojice lidera sa samim sobom sa stanovišta emisara (Ričarda) Grenela, nije mnogo za dve države za koje mislimo da su Kosovo i Srbija, ali jeste za druge dve države: Mičigen i Ohajo, jer Albanaca ima u Mičigenu, a Srba u Ohaju - rekao je Kurti za televiziju KTV, aludirajući na američke savezne države gde republikanci i demokrate imaju izjednačen nivo podrške glasača.

Govoreći o vazdušnom saobraćaju Kurti je upitao "kako je moguće leteti na relaciji Priština-Beograd, Beograd-Priština, kada Srbija ne priznaje naše pasoše“?

Kurti je ocenio da je Vašingtonski sporazum postignut u velikoj žurbi i da u svom životu nije video toliko stvari na jednoj i po stranici, prenosi Kosovo onlajn.

- Ovaj tekst nalik na čorbu nije primenljiv. Ima izborni karakter. Pozdravljam priznanje od Izraela. Ovo bi trebalo iskoristiti za stvaranje što više mostova saradnje u svim aspektima. Ali priznanje Izraela moramo spasiti od dogovora sa Srbijom. Važno je da ovo priznanje od Izraela primimo i konkretizujemo u bilateralnoj saradnji, a ne uz tekst od 4. septembra, u kojem je Kosovo očigledno učinilo mnogo ustupaka Srbiji, a Srbija malo ustupaka SAD... - rekao je Kurti.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR