Glas Javnosti

KURTI SE HRANI LAŽIMA: Srbija sprema nove napade na Kosovo

Politika
Autor: Glas javnosti

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti rekao je danas na konferenciji za medije da se priprema, kako je naveo novi napad na Kosovo i da to planira Milan Radoičić sa pripadnicima Civilne zaštite, kao i da ne razume zašto Tužilaštvo nakon tri meseca od događaja u Banjskoj još uvek nije podiglo optužnice.

„Posle napada u Banjskoj, Milan Radoičić je pušten u rekordnom roku, ali nastavlja pripreme za druge napade na Kosovu zajedno sa nekim pripadnicima Civilne zaštite“, rekao je Kurti i dodao da Radoičić održava redovne sastanke sa visokim zvaničnicima BIA.

Dodaje da je nakon napada u Banjskoj, Milan Radoičić oslobođen od strane srpkog suda u kratkom vremenu, i sada se priprema za nove napade zajedno sa grupom "Civilna zaštita".

"Naredba za teroristički i zločinački napad na Banjsku koji je planirala i organizovala država Srbije, objavljena je dan ranije, pre tačno tri meseca, u prostorijama preduzeća „Novi Pazar PUT“. Na ovoj lokaciji bila su koncentrisana vozila, oružje i sav arsenal pripremljen i korišćen u Banjskoj.

Ova kompanija, koja se nalazi na listi sankcija SAD, u vlasništvu je braće Zvonka i Žarka Veselinovića i Milana Radoičića. Direktor je bivši srpski pukovnik u penziji koji je učestvovao u ratovima u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. Ovu kompaniju je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tada pohvalio rad direktora i obratio mu se kao čoveku koji je najbrži od svih vozača", rekao je on. 


Milan Radoičić  (Foto: Jutjub)
 
Kurti je potom nastavio.

"Predsednik Srbije je tada izjavio da mu je teško da pronađe rešenje sa ljudima iz Prištine, misleći na mene, koji po njemu traže razloge za sukobe i napad na srpski narod, a on se pripremao za napad što se desilo 24. septembra", objašnjava Kurti.

Kurti ističe da je tokom novembra 2023. godine bilo planirano da se obavi napad u pravcu opštine Zubin Potok sa namerom da se zauzme vila Milana Radočića, ali je to obustavljeno zbog izbora u Srbiji.

"Prethodni osvetnički plan prema policiji Kosova se promenio, i to nakon što su intenzivirane zajedničke patrole Kfora i Kosovske policije prema granici sa Srbijom. Na poligonu srpske vojske ponovo su započete vežbe terorističke grupe Civilna zaštita, koji su bili učesnici napada u Banjskoj", kazao je Kurti.

On je izrazio i žaljenje što Specijalno tužilaštvo još uvek nije podiglo optužnice zbog dešavanja u Banjskoj.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR